MINISTRI NA RASPUSTU: Stefanović i Vulin završili Visoku školu bezbednosti i odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Uručena uverenja

MINISTRI NA RASPUSTU: Stefanović i Vulin završili Visoku školu bezbednosti i odbrane

Društvo -

BEOGRAD - Polaznicima 6. klase Visoke škole bezbednosti i odbrane, najvišeg nivoa usavršavanja u sistemu vojnog školstva, danas su uručena uverenja o uspešno završenom usavršavanju.

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević, državni sekretar Nenad Nerić, pomoćnik ministra za ljudske resurse Miloš Janković, rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna i načelnik Vojne akademije, general-major Goran Zeković, kao i mentori, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Uverenja polaznicima 6. klase uručio je ministar Đorđević, koji im je zaželeo mnogo uspeha u daljem radu.

Načelnik VSBO pukovnik dr Goran Župac, podsetio je da su u klasi bila dva ministra - Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, gradonačelnik Beograda, četiri državna službenika, šest oficira Vojske Srbije i po jedan iz oružanih snaga Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"U proteklih pet meseci pokazali su da poseduju ljudske i profesionalne kvalitete dostojne najvišeg nivoa usavršavanja, organizovanog za potrebe sistema bezbednosti jedne zemlje", rekao je pukovnik Župac i dodao da su za polaznike organizovani susreti sa najvišim predstavnicima ministarstava, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije i direktorima službi bezbednosti, a da je u ulozi predavača bilo više od dvadeset univerzitetskih profesora.

On je istakao da su u završnom danu petorica polaznika predstavili svoje završne radove, kako bi pripadnici sistema odbrane imali priliku da steknu uvid u teme kojima se bavila 6. klasa u proteklih pet meseci.

Visoke studije bezbednosti i odbrane organizacijska su celina u Školi nacionalne odbrane u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika. Polaznici tih studija su visoki funkcioneri ministarstava i agencija Vlade Republike Srbije, Narodne skupštine Srbije kao i drugih država iz regiona.

Osnovni cilj usavršavanja, koje traje 21 nedelju, je obrazovanje i priprema polaznika za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Ekskluzivna ispovest žene čije je majka stradala u poplavi u Uljmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja