SPORAN TRANSFER NOVCA SA RAČUNA AKB Gajić upozorava: Komora nije ničija privatna stvar, pravda će biti nemilosrdna!
Foto: Dado Đilas, Stefan Jokić

Na račun Advokatske komore Srbije preneto 43 miliona dinara

SPORAN TRANSFER NOVCA SA RAČUNA AKB Gajić upozorava: Komora nije ničija privatna stvar, pravda će biti nemilosrdna!

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Advokatske komore Beograda Vladimir Gajić objavio je danas da je Poštanska štedionica nezakonito izvršila naloge za plaćanje advokata Jugoslava Tintora koji se, kako je naveo, "lažno predstavlja kao predsednik AKB".

foto: Dado Đilas

Gajić je objasnio da je na osnovu njegovog naloga sa računa Komore na račun Advokatske komore Srbije prenet iznos od preko 43 miliona dinara, sto je ekvivalent iznosu od oko 360.000 evra.

RAČUN ADVOKATSKE KOMORE BEOGRADA U BLOKADI VEĆ MESEC I PO DANA Gajić za Kurir: Neću dozvoliti Poštanskoj štedionici da se igra novcem advokata!

"Podsetiću da je stav banke na osnovu kojeg je račun AKB blokiran bio da se banka izlaže reputacionom riziku i da bez odluke nadležnog suda neće izvršavati naloge kojim se raspolaže novcem. Sudske odluke nema, naprotiv, sudovi redom odbijaju predloge za izdavanje privremenih mera koje predlaže Jugoslav Tintor. Nije nam poznato šta se u pravnom pogledu promenilo da bi banka dopustila izvršavanje naloga za prenos novca beogradskih advokata na račun AKS koji danas nema nijedan zakoniti organ upravljanja, a čijem " predsedniku" Dragoljubu Đorđeviću je pravosnažnom sudskom presudom Višeg suda u Beogradu zabranjena bilo kakva aktivnost iz nadležnosti predsednika AKS", upozorava Gajić i podvlači da, kao predsednik AKB, smatra da je na delu pljačka računa beogradskih advokata od strane neovlašćenih lica.

foto: Dado Đilas

On ističe i da će se Komora svim pravnim sredstvima boriti protiv ovakvog, kako je ocenio, "nezapamćenog ponašanja advokata koji veruju da je imovina beogradske komore njihova privatna stvar".

BLOKIRAN RAČUN ADVOKATSKE KOMORE BEOGRADA Gajić za Kurir: To je ćef funkcionera Poštanske štedionice koji radi u BIA!

"Danas su ogoljeni sasvim do kraja motivi jedne grupe advokata koja pokušava da na nelegalan način upravlja beogradskom i srpskom advokaturom. Međutim, neka ostave svaku nadu da će im to poći za rukom. Pravda će biti nemilosrdna", zaključio je Gajić u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko će da prodaje lubenice, ko će da brine o kući ako ćemo mi u vojsku?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track