DOBIO SRPSKO DRŽAVLJANSTVO: Rejf Fajns postao Srbin!
Foto: Zorana Jevtić

BRITANSKI GLUMAC

DOBIO SRPSKO DRŽAVLJANSTVO: Rejf Fajns postao Srbin!

Društvo -

Rešenje o njegovom prijemu u državljanstvo 7. septembra potpisala je premijerka Srbije Ana Brnabić

Rejf Fajns, čuveni britanski glumac i reditelj, koji se proslavio ulogama u brojnim holivudskim filmovima, postao je Srbin!

Naime, rešenje o njegovom prijemu u državljanstvo 7. septembra potpisala je premijerka Srbije Ana Brnabić, a odluka o tome objavljena je i u najnovijem izdanju Službenog glasnika.

Podsetimo, Fajns je u junu ove godine boravio u Beogradu na prijemu u Palati Srbije povodom stupanja na dužnost predsednika Aleksandra Vučića. On je tada naglasio da ima dobar odnos sa srpskim narodom i podsetio da je u Beogradu pre sedam godina snimao film „Koriolan“. U tom filmu su kao glumci učestvovali i pripadnici specijalnih jedinica MUP Srbije.

- Bilo je sjajno. Osećao sam odličnu podršku i tada sam shvatio da će mnogi filmovi doći ovde, kao i da se nude dobri uslovi. Filmadžije su kvalifikovane, mnogi aspekti su atraktivni - rekao je Fajns.

Pored Fajnsa, srpsko državljanstvo je prošle godine dobio američki glumac Stiven Sigal, a Srpkinja je 2007. zvanično postala i Katarina Oksenberg, ćerka kneginje Jelisavete Karađorđević i zvezda serije „Dinastija“. Srpkinja je umalo postala i poznata manekenka Adrijana Lima, koja je zatražila državljanstvo, ali je nakon njenog razvoda od košarkaša Marka Jarića procedura prekinuta. Pasoš sa srpskim grbom pripao je i bivšim košarkašima KK Crvena zvezda Demarkusu Nelsonu i Čarlsu Dženkinsu, vođi palestinske opozicije Muhamedu Dahlanu, kao i francuskom humanitarcu Arnou Gujonu.

R. K. / Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track