NIKO NE ZNA ŠTA SE DEŠAVA U AKB: Tintor tvrdi da je preuzeo upravljanje Komorom
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kriza traje četiri meseca

NIKO NE ZNA ŠTA SE DEŠAVA U AKB: Tintor tvrdi da je preuzeo upravljanje Komorom

Društvo -

U Advokatskoj komori Beograda (AKB), posle četiri meseca krize, okončani su sukobi i podele oko rukovodstva, pošto je rukovodstvo na čelu sa predsednikom Jugoslavom Tintorom preuzelo kompletno upravljanje komorom, dok se advokat Vladimir Gajić povukao, saopšteno je danas iz AKB.

foto: Dado Đilas

Tintorovo rukovodstvo je, kako se navodi, u posedu svih prostorija komore, rukovodi celokupnom službom, raspolaže novčanim sredstvima na računu, prima poštu i vrši javna ovlašćenja.

"Vladimir Gajić više ne uzurpira prostorije komore, ne rukovodi zaposlenima u službi, nema pristup sajtu komore, nema pristup telefonima, a nikada nije ni primao poštu, niti raspolagao novčanim sredstvima, niti ga je priznavala Advokatska komora Srbije - koja bi kao drugostepeni organ trebalo da odlučuje o odlukama donetim u upravnom postupku", napominje se u saopštenju.

Rukovodstvo AKB pozvalo je sve advokate Beograda da se stavi tačka na sve dosadašnje podele koje su proteklih godina slabile advokaturu, kao i da se u narednom periodu što više kolega uključi u rad advokatske komore kako bi doprineli odbrani interesa profesije.

OTVORENO PISMO PREDSEDNIKA ADVOKATSKE KOMORE BEOGRADA Gajić izričit: U advokaturi na delu "pravna država", poslednju reč će dati sud!

Sukobi oko rukovodstva počeli su nakon izborne skupštine AKB 13. maja, kada je izabrano rukovodstvo na čelu sa Tintorom, pošto deo advokata nije priznavalo rezultate tih izbora, pa je 10. juna organizovana još jedna skupština koja je izabrala Gajića za lidera.

Međutim, AKS kao i Narodna banka Srbije, svojim odlukama u vezi sa mandatima i raspolaganjem novčanim sredstvima AKB, dali su legitimitet i legalitet rezultatima izborne skupštine od 13. maja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KLURIR TV VESTI UŽIVO! EKSKLUZIVNO! Otac srpskog ministra policije trguje oružjem?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track