VOJNI SINDIKAT SRBIJE UPUTIO OTVORENO PISMO BUJOŠEVIĆU: Obespravljeni i poniženi srpski vojnici od RTS-a zahtevaju da govori istinu
Foto: Stefan Jokić

ne pišu bujketu nego bujoševiću

VOJNI SINDIKAT SRBIJE UPUTIO OTVORENO PISMO BUJOŠEVIĆU: Obespravljeni i poniženi srpski vojnici od RTS-a zahtevaju da govori istinu

Društvo -

Povodom izveštavanja RTS-a, Vojni sindikat Srbije uputio je otvoreno pismo generalnom direktoru nacionalne televizije Draganu Bujoševiću, u kome se zahteva da javni servis objektivno i istinito izveštava o aktivnostima Vojnog sindikata i predlogu novog Zakona o Vojsci Srbije.

Obraćanje Vojnog sindikata prenosimo u celosti:

"Poštovani gospodine direktore,

Polazeći od činjenice da je RTS, „vlasništvo građana Srbije“, mišljenja smo da biti čovek na čelu ovog medija predstavlja privilegiju. Ali i obavezu. Obavezu, prema tim istim građanima koji nikada siromašniji finansiraju rad naše nacionalne kuće da čuju ISTINU. I to onu hristijansku, a ne istinu ove ili one vlasti, nametnutog nam Vođe i njegovih satrapa. Istinu koju je zamagljena u medijskom crnilu, u kome je Srbija zavijena poslednjih godina, a u kome na žalost i RTS, kojim upravljate, ima posebnu i sramnu ulogu.

foto: Printscreen

Danas je Vojni sidnikat Srbije, kroz saopštenje Ministarstva odbrane, optužen i presuđen na RTS-U da- laže! Optuženi smo da ne postoji nacrt Zakona kojim su na ‘’mala vrata’’ i tajno, na štetu pripadnika Vojske Srbije, izvršene izmene i dopune Zakona o Vojsci Srbije, koji bi takav bio jedinstven u svetu, po svojoj nameni da od ministra odbrane napravi gazdu srpsoj vojsci i srpskim vojnicima, koja mu je valjda dedovina po toj logici. Optuženi smo od dezertera koji nije služio vojsku, ideopoklonika kome je najvažnija reforma po dolasku na čelo Ministarstva odbrane, kačenje slika Vođe, da bi sakrio malverzacije i kriminal sa fondovima za ratne veterane, svetskog putnika koji je 23 puta išao do Kanade po neke pare od tetke.... I ne čudi nas, da smo od takvog optuženi.

foto: Printscreen

Ali u šoku smo gde nam je presuđeno. Na RTS-u. Mediju koji je da podsetimo „vlasništvo svih nas“. Nismo pitani da odgovorimo, nije nam pružena prilika da dostavimo dokaz da ono što smo rekli postoji, a eto šaljemo Vama na uvid NACRT ZAKONA O VOJSCI SRBIJE skuvan u tajnoj kuhinji Ministarstva odbrane. O profesionalnosti, zlatnom pravilu novinarstva da se čuje druga strana, nećemo ni da govorimo. Apsurdno je da u inkvizitorskoj atmosferi očekujemo da objavite naše pismo. Svikli smo na socrealističke izveštaje u Vašem dnevniku o uspesima Vođe, gde u Srbiji sve leprša, razvija se, da imamo ekonomski rast najbrži u Evropi.... Jadno gospodine direktore. Vojni sindikat Srbije čine časni i pošteni oficiri, podoficiri i vojnici, koji su svoje živote proteklih godina žrtvovali za budućnost Srbije i sada to čine.

foto: Beta

Na hiljade tih vojnika, koji danas jedva preživljavaju, uniženi i obespravljeni, raslo je uz jednu legendu srpskog novinarstva. Tog čoveka su zvali Bujke. Ako ni zbog čega drugog zbog njih je sramota da danas gledaju da ni B, od tog čoveka nije ostalo, da je podelio sudbinu svega i svih koji su se identifikovali sa ovim režimom. Sudbinu propadanja i stranu srpskog beščašća.

Zato se i ne obraćamo tom čoveku. On više ne postoji. Ali se obraćamo vama Dragane Bujoševiću, direktoru RTS. Mi srpski vojnici zajedno sa policajcima, studentima, prosvetarima, penzionerima, rudarima, u subotu 7. oktobra izlazimo na ulice, organizujemo veliki Srpski ustavobraniteljski sabor. Istog dana Vođa će se nalaziti u Kraljevu, gde mu po ugledu na jednog slavnog vođu iz prošlosti spremaju đake da ga dočekaju. Eto prilike da nas ubedite da nismo u pravu. Ali znamo šta će tog dana biti centralna tema u Drugom dnevniku. Nekako jednostavno znamo!"

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track