SKUP U DABLINU: Zagorka Dolovac na sastanku mreže generalnih tužilaca Evropske unije
Foto: Privatna Arhiva

SKUP U DABLINU: Zagorka Dolovac na sastanku mreže generalnih tužilaca Evropske unije

Društvo -

Republički janvi tužilac Zagorka Dolovac učestvuje na Desetom sastanku Mreže generalnih tužilaca koji postupaju pred Vrhovnim sudovima država članica Evropske unije koji se od 11. do 13. oktobra održava u Dablinu, Irska, po pozivu direktora janvog tužilaštva Irske, Kler Loftus, predsedavajuće Mrežom generalnih tužilaca EU u 2017. godini.

Ovogodišnjem sastanku mreže generalnih tužilaca prisustvuju generalni tužioci i predsatavnici tužilaštava iz 28 evropski zemalja, kao i predsatvnici Evrodžasta-a, Evropskog suda za ljudska prava i Evropskog suda pravde.

Na ovom sastanku predstavljeni su stavovi Evropske Komisije u obalsti krivičnog prava, najnoviji razvoj prakse Evropskog suda za ljudska prava i Evropskog suda pravde i razgovarano je na teme zaštite podataka, terorizma, Evropskog istražnog naloga i Evropskog javnog tužilaštva.

Učešće u radu Mreže generalnih tužilaca Evropske unije Republičko javno tužilaštvo Republike Srbije nastava da jača međunarodnu pravosudnu saradnju, kao pouzdan partner evropskim tužilaštvima u uspešnoj borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i drugih teških transnacionalnih krivičnih dela.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track