PREVARA SNS BOTOVA TEŠKA MILION EVRA?! Žrtve prevaranata u očaju!
Foto: Privatna Arhiva

TEŽAK KRIMINAL

PREVARA SNS BOTOVA TEŠKA MILION EVRA?! Žrtve prevaranata u očaju!

Društvo -

Građani tužili Svjetlanu Lanu Đurašković i Sašu Savića, koji su im uzeli po nekoliko desetina hiljada evra za oko 75 stanova koji nisu sagrađeni

- Želela sam da ćerkama kupim stan. Nisam mogla ni da zamislim da ću na tako gnusan način biti izigrana, da zgrada u koju je trebalo da se usele nikad neće biti izgrađena, a da je njihov stan već prodat!

Ovo za Kurir priča M. I. iz Beograda, koja je jedna od mnogobrojnih žrtava najaktivnijih botova SNS Svjetlane Lane Đurašković i Saše Savića, o kojima je Kurir juče pisao. Oni su prevarili na desetine sugrađana tako što su im prodali stanove u Ulici Zagrađe u Mirijevu, ali zgrada u koju je trebalo da se usele nikad nije završena.

Pljušte prijave

Kad je shvatila da je prevarena, naša sagovornica je podnela prijavu protiv Svjetlane i drugih umešanih lica.

- Predmet je sada u Višem tužilaštvu, koje je, kako tu ima oko 75 stanova, procenilo da je njihova prevara teška milion evra - kaže M. I. Ona objašnjava da je žrtva prevare postala u avgustu 2015, kada je preko agencije za promet nekretnina „Feniks“ videla stan od oko 30 kvadrata u Mirijevu, koji joj se svideo. Cena je bila 21.000 evra, a useljenje bi, kako joj je rečeno, trebalo da bude do kraja decembra 2015. M. I. dodaje da je ta zgrada bila u vlasništvu firme „SL nekretnine i adaptacije“, a da se prilikom potpisivanja predugovora pojavila direktorka te firme Svjetlana Lana Đurašković i njen partner Saša Savić, kojeg je, sticajem okolnosti, M. I. znala odranije.

Naša sagovornica kaže da je agenciji „Feniks“ tada za posredovanje platila 420 evra, dok je Đuraškovićevoj iskeširala ukupno tri rate za stan u vrednosti od 16.500 evra. Međutim, kako dodaje, ubrzo je počela da paniči. Gradilište je bilo pusto, od majstora nije bilo ni traga.

- Svjetlana se, od kada sam joj platila prvu ratu, više nije pojavljivala, dok je Saša stalno izmišljao nove izgovore zašto radovi još nisu počeli, te nije stigao beton, treba da nađe smeštaj za majstore, te pao mu je majstor s gradilišta, Svjetlani je umrla majka... - priča M. I., koja je u međuvremenu upoznala i druge stanare koji su prevareni.

foto: Privatna Arhiva

Negira krivicu

- Saznali smo da je firma „SL nekretnine i adaptacije“ blokirana za 32 miliona dinara. Kontaktirali smo i sa opštinom Zvezdara, koja nam je dostavila dokumentaciju da se protiv te firme vodi postupak jer zgrada nema građevinsku dozvolu. Tek tada smo konačno shvatili da smo zaista prevareni, te sam 6. decembra 2016. podnela prijavu protiv Svjetlane Đurašković i ostalih lica umešanih u ovaj kriminal - objašnjava M. I., koja je ubrzo saznala da je njen stan već prodat 2014. firmi iz Kaluđerice za oko 24.700 evra.

Saša Savić je za Kurir rekao da su izmišljotine da je dva puta prodavao isti stan i istakao da je 2010. uveden centralni sistem, koji onemogućava duplu prodaju.

- Informišite se pre nego što nešto napišete. Ali to će vas koštati. Ići će tužba protiv vas - naveo je on.

Ružica Kantar

Prijavljeno policiji

MUTNE RADNJE AGENCIJE

M. I. kaže da je prijavila MUP i agenciju „Feniks“, za koju sumnja da je umešana u prevaru:

- Agencija mi je dostavila vlasnički list o zgradi iz 2008, iako on ne sme biti stariji od sedam dana. Uzeli su proviziju u evrima, za šta nisam dobila fiskalni račun. Nisam ni znali da čak i predugovor mora da se overi kod notara. Kad sam ih pitala: „Ljudi, kako ste mogli da mi prodate stan koji je prodat?!“, oni su mi rekli: „Otkud mi znamo?! Ne piše ljudima na čelu da su prevaranti“.

Nove žrtve

OSTALI BEZ 13.500 EVRA

Među prevarenima se nalaze i B. I. i A. L., koji su za stanove na poslednjem spratu zgrade iskeširali po 13.500 evra.

- Naknadno smo saznali da su i naši stanovi obećani nekom podizvođaču. Sreli smo ga u zgradi i on je rekao: „Dužan mi je 70.000 evra. Celo to potkrovlje je moje“ - priča B. I., koji kaže da su među prevarenima građani, firme koje su izvodile radove, ali i vlasnik samog placa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KLJUČNI SVEDOCI U TUŽILAŠTVU! Da li je baka sa kozama videla Zorana Marjanovića na nasipu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track