NA KAFI SA TUŽIOCEM Trajković: Od marta 2018. novine u borbi protiv kriminala i korupcije
Foto: T. Stamenković

NA KAFI SA TUŽIOCEM Trajković: Od marta 2018. novine u borbi protiv kriminala i korupcije

Društvo -

U Višem javnom tužilaštvu u Vranju održan je sastanak novinara sa višim javnim tužiocem, Danijelom Trajković pod nazivom “Novinarska kafa sa Tužiocem”.

Sastanku su prisustvovali novinari vranjskih, bujanovačkih redakcija i dopisnici beogradskih medija sa juga Srbije. Prema rečima Danijele Trajković, višeg javnog tužioca sastanak je organizovan radi usavršavanja dosadašnje saradnje i bolje međusobne komunikacije, ukazivanja na eventualne probleme u saradnji „Tužilaštvo – mediji“ i upoznavanja sa novim zakonskim rešenjima.

Trajkovićeva ističe da se od samog postavljenja na ovu funkciju zalaže za veću transparentnost u radu.

foto: T. Stamenković

“Vaša uloga i vaše izveštavanje nam pomažu u postupcima imamo na neki način vašu podršku da se izborimo za neke stvari, naročito kada su u pitanju dela sa koruptivnim elementima. Zahvaljujem vam se što ste se odazvali i u ovolikom broju, jer smatram da je to neki respekt prema organu koji danas mi ovde predstavljamo ”, naglasila je Trajkovićeva u obraćanju novinarima.

Trajkovićeva je najavila da će od 1. marta 2018. godine u cilju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije početi da funkcionišu odeljenja za korupciju sa sedištima u apelacijama pri višim tužilaštvima.

foto: T. Stamenković

"Biće organizovana regionalno i nalaziće se u sedištima apelacija u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu. Ona će se ubuduće baviti svim predmetima koji se odnose na korupciju sa cele apelacije, što znači da će se predmeti iz Vranja raditi u Nišu", istakla je Trajkovićeva navodeći da se za rad pri odeljenjima za borbu protiv korupcije prijavilo troje tužilaca. Jedan iz OJT u Vranju, a dvoje iz OJT u Vladičinom Hanu.

Prema njenim rečima planirano je i formiranje posebnih odeljenja policije za borbu protiv korupcije pri policijskim upravama.

foto: T. Stamenković

T. Stamenković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Istražitelji otkrivaju: Evo zašto se staklorezac nije otarasio tela ubijenog vlasnika pekare?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track