SRBIJO, POMOZI DA ANASTASIJA ŽIVI! Potrebno je da skupimo 90.000 evra do srede da bi je spasli!
Foto: Čitalac Kurira

SRBIJO, POMOZI DA ANASTASIJA ŽIVI! Potrebno je da skupimo 90.000 evra do srede da bi je spasli!

Društvo -

Anastasija Gavrilović, studentkinja Fakulteta bezbednosti u Beogradu, ima 21 godinu i boluje od leukemije. Primila je četiri hemioterapije i nakon toga je ustanovljeno da je potrebna transplatacija kako bi preživela.

Njene kolege, već nedeljama pokušavaju da skupe potreban novac. Praveći humanitarne turnire u fudbalu, košarci, postavljajući kutije na fakultetu, u studentskim domovima, ispred kafića i klubova i ispred studentskih menzi, lepeći i plakate po celom gradu...

U akciju se uključila i fondacija "Budi human" Aleksandra Šapić, međutim, kako kažu, novac od tih poruka nije odmah dostupan a situacija je i više nego urgentna.

Naime, potrebno je prikupiti još 90.000 evra do srede.

foto: Čitalac Kurira

Anastasija nije sama, ovu bitku zajedno sa njom biju i njene kolege koje svakodnevno pokazuju šta je pravo prijateljstvo i na sve načine pokušavaju da pomognu u prikupljanju novca!

foto: Čitalac Kurira

- Na humanitarnom turniru u fudbalu, koji smo organizovali 03.11. skupljeno je 47000 dinara. Kao njene kolege, sutra ćemo održati humanitarni turnir u košarci u fiskulturnoj sali Studentskog doma „4.april“ sa početkom od 13h, gde će sav novac od ulaznica ići za Anastasijino lečenje. Takođe,sutra će se u hali Šumice odigrati utakmica Super lige između rukometnog kluba Crvena Zvezda iz Beograda i Železničara iz Niša, sa početkom u 18h, tokom koje će se takođe sakupljati novac za Anastasijino lečenje. Kutije će se nalaziti na ulazima u halu i sav prikupljeni novac biće usmeren njoj - kaže jedna od anastasijinih koleginica.

foto: Čitalac Kurira
foto: Čitalac Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track