SEKSUALNO NASILJE NAD DEVOJČICOM: Policija i inspekcija u osnovnoj školi
Foto: Marina Lopičić

Zbog zlostavljanja učenice

SEKSUALNO NASILJE NAD DEVOJČICOM: Policija i inspekcija u osnovnoj školi

Društvo -

Učenica je inspektorima, pored izloženosti vršnjačkom nasilju, ispričala da su je dečaci primoravali i na oralni seks

Republička prosvetna inspekcija bila je juče Osnovnoj školi „Dragojlo Dudić“ u beogradskom Malom Mokrom Lugu kako bi se utvrdile sve činjenice u vezi sa prijavljenim seksualnim, vršnjačkim nasiljem kojem je učenica D. P. bila izložena dve godine, usled napada školskih drugova A. M. i L. J.

- Posetila nas je prosvetna inspekcija kako bi proverila da li smo kao škola preuzeli sve potrebne mere. Inspektori su hteli da se upoznaju sa slučajem, proveravali su proceduralni deo, ali i mere koje je škola preventivno preuzimala kako bi zaštitila učenike od mogućeg nasilja u školi. Mi prvi želimo da rasvetlimo sve činjenice o ovom slučaju i da se utvrdi odgovornost i učenika, i zaposlenih, i roditelja.

Takođe, policija radi svoj deo posla i mi se ne mešamo u to. Posetili su nas i predstavnici Grupe za obrazovanje manjina, socijalnu inkluziju, zaštitu od nasilja i diskriminacije - rekao je za Kurir direktor ove škole Đuro Kosić.

Da podsetimo, javnost je za ovaj slučaj saznala kada je devojčica, učenica osmog razreda škole, prijavila nastavnici da su joj u prošlu sredu učenici A. M. i L. J., koji pohađaju drugu školu, dali kesicu marihuane. Odmah je obaveštena policija, a učenica je inspektorima, pored izloženosti vršnjačkom nasilju, ispričala da su je dečaci primoravali i na oralni seks.

Kurir / J. P.

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi incident u Skupštini Srbije! Boško Obradović gađao Martinovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track