SLAVLJE U ZAMKU VINDZOR: Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina na 70. godišnjici braka britanske kraljice Elizabete
Foto: Zorana Jevtić

Svečanost u krugu porodice i bliskih prijatelja

SLAVLJE U ZAMKU VINDZOR: Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina na 70. godišnjici braka britanske kraljice Elizabete

Društvo -

Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina pridružili su se britanskoj kraljevskoj porodici i njihovim bliskim prijateljima sinoć u zamku Vindzor, na proslavi 70. godišnjice venčanja kraljice Elizabete II i Nj.K.V. Vojvode od Edinburga.

U septembru 1945. godine patrijarh Gavrilo krstio je prestolonaslednika Aleksandra u Vestminsterskoj opatiji, a kum i kuma na krštenju bili su kralj Džordž VI i kraljica Elizabeta II.

"Prestolonaslednik Aleksandar izuzetno poštuje Njeno Veličanstvo Kraljicu Elizabetu II i veoma je ponosan što je ona njegova kuma. Roditelji prestolonaslednika Aleksandra, kralj Petar II i kraljica Aleksandra prisustvovali su venčanju kraljice Elizabete II i princa Filipa, sada vojvode od Edinburga. Sinoćna večera u veličanstvenom zamku Vindzor bila je divan događaj, na kom je proslavljena 70. godišnjica braka, u krugu britanske kraljevske porodice i njihovih bliskih prijatelja", saopštila je porodica Karađorđević.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track