EKSTREMNA LEVICA: Fenomen koji je potrebno razjasniti običnom čoveku
Foto: Printscreen YT

EKSTREMNA LEVICA: Fenomen koji je potrebno razjasniti običnom čoveku

Društvo -

BEOGRAD - Pomocija knjige "Ekstremna Levica" profesorke Marije Đorić održana je večeras u biblioteci grada Beograda

Knjiga se bavi fenomenom ekstremne levice na način blizak običnom čoveku tako da je izuzetno čitljiva, i ona predstavlja vrednu naučnu analizu ovog fenomena.

Na promociji su govorili i prof. dr Dragana Mitrović (Fakultet političkih nauka), prof. dr Ljubiša Despotović (Institut za političke studije) i Miloš Knežević (Institut za političke studije).

Despotović je istakao da smatra da se ova knjiga može koristiti kao udžbenik zbog izuzetnog metodološkog pristupa. Po njemu, svako poglavlje definiše problem na početku, da bi posle problem bio razložen, posmatran kroz različite definicije i na kraju kroz empirijski put da svoje mišljenje. Moć kroz odnos asimetrije i desimetrije je prikazana kao retko u kom naučnom radu i analizi.

Veoma je značajan deo knjige u kome se definišu različiti pojmovi vezani za ekstremizam, a koji se svakodnevno čuju putem medija a o kojima realno većina građana ne zna šta zaista predstavljaju, što je autorka korišćenjem pojmovne politikologije sasvim uspela.

Marija Đorić je vanredna profesorka na Departmanu za kritičke studije politike Fakulteta za medije i komunikacije, gde predaje na kursevima iz oblasti političke teorije, terorizma, bezbednosti, ekstremizma i političkog nasilja. Objavila je tri naučne monografije “Huliganizam”, “Ekstremna desnica” i “Ekstremna levica”, a 2015. godine je kao koautorka naučne monografije “Коммуникация и терроризм” dobila međunarodno priznanje “Terra incognita” za doprinos svetskoj kulturi i nauci.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track