NEKA VAS TOPLO JUTRO NE ZAVARA: RHMZ izdao upozorenje na ledenu kišu! Zahlađenje sa snegom stiže večeras!
Foto: AP/Ilustracija

u većem delu zemlje kiša će preći u sneg

NEKA VAS TOPLO JUTRO NE ZAVARA: RHMZ izdao upozorenje na ledenu kišu! Zahlađenje sa snegom stiže večeras!

Društvo -

BEOGRAD - Jače naoblačenje s kišom sa severa Srbije u toku dana brzo će se premeštati ka jugu, a lokalno su mogući i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Timočkoj Krajini, zbog niske temperature, kiša će se lediti na tlu. Posle podne i uveče u većem delu zemlje kiša će preći u sneg, dok se na severu očekuje postepeni prestanak padavina. U toku noći očekuje se delimično razvedravanje.

foto: AP

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje na moguću kišu koja će se lediti pri tlu na području istočne Srbije. Kako se navodi, upozorenje će ostati na snazi narednih 24 sata. Na gotovo celoj teritoriji Srbije je proglašen žuti meteoalarm, koji znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Najteža situacija se predviđa za istočnu Srbiju, gde je na snazi narandžasti meteoalarm za sneg i led, a žuti za ekstremno nisku temperature i vetar. Za razliku od većeg dela naše zemlje, zapadna Srbija je bez ikakvog meteorološkog upozorenja.

Ujutro i pre podne uglavnom će duvati slab i umeren, južni i jugozapadni, u planinskim predelima povremeno jak vetar, a posle podne i uveče u svim krajevima biće u pojačanju i skretanju na severozapadni. Ponegde su mogući i udari olujne jačine.

foto: AP/Ilustracija

Najniža temperatura biće od 2 do 7, a najviša od 5 na severozapadu do 12 na jugoistoku Srbije, posle podne i uveče u osetnijem padu. U Timočkoj Krajini biće hladnije, od -6 do 2 stepena.

U Beogradu će ujutro i pre podne doći do jačeg naoblačenja s kišom i lokalnim pljuskovima. Posle podne je, uz pad temperature, moguć i kratkotrajan sneg, a do uveče se očekuje prestanak padavina. U toku noci delimično razvedravanje. Temperatura će ujutro biti oko 6, a tokom dana u padu, uveče oko nula stepeni.

foto: AP/Ilustracija

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 24. januara, u četvrtak se očekuje razvedravanje u svim krajevima. Ujutro i pre podne duvaće umeren i jak severozapadni vetar, koji će posle podne biti u slabljenju i skretanju na južni i jugozapadni.

U petak se na severu Srbije, a od subote i u zapadnim krajevima očekuje novo naoblačenje s kišom, na visokim planinama sa snegom, dok će se na istoku i jugoistoku zadrzati suvo.

foto: AP/Ilustracija

Za dane vikenda u košavskom području duvaće umeren, povremeno jak, jugoistopčni vetar. Maksimalna temperatura u većini mesta od 8 do 12 stepeni. Početkom naredne sedmice biće oblačno i hladnije, u nižim predelima sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), a na planinama sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZALEDILA SU VAM SE STAKLA I BRAVA NA AUTU? 7+1 savet kako da pobedite snežnu nevolju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track