270 RODITELJA PODNELO KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG VAKCINA: Među 43 tuženih i estradne ličnosti
Foto: Shutterstock

Prvom osnovnom sudu u Beogradu

270 RODITELJA PODNELO KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG VAKCINA: Među 43 tuženih i estradne ličnosti

Društvo -

BEOGRAD - Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije, na čelu s doktorom Tomislavom Stevanovićem iz Zrenjanina i Vladimirom Cimermanom iz Beograda, podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu zbog izazivanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece, pišu Večernje novosti.

Kako navode, prva na spisku prijavljenih je S. V. iz Vladičinog Hana s trenutnim prebivalištem na nepoznatoj adresi u Skoplju, a na listi su i estradne i javne ličnosti.

Krivična prijava je obimna i u njoj je taksativno navedena svaka za podnosioce prijave sporna delatnost tuženih, piše list. Tako se među 43 osobe našao i poznati niški imunolog.

On dodaje da su bili prinuđeni na podnošenje krivične prijave jer smatraju da jedino tako može da se stane na put onima koji šire paniku u strah i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije.

"Pokušali smo da se naučnim dokazima borimo protiv laži antivakcinera, ali su stvari otišle predaleko. Trenutno imamo 1.200 zaraženih i tri smrtna slučaja i nemamo vremena za gubljenje", rekao je Stevanović ističući da su mesecima radili na prikupljanju dokaza. Najveći broj roditelja koji podržava ovu krivičnu prijavu je iz Niša.

(Kurir.rs/Tanjug/Novosti/Foto: Shutterstock/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: RASVETLJAVANJE JELENINOG UBISTVA?! Evo šta otkrivaju detalji optužnice protiv Zorana Marjanovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track