KORISNO ZA MLADE: Potpisan protokol o volontiranju sa 10 fakulteta
Foto: Ministarstvo za rad

ministar đorđević razgovarao sa dekanima

KORISNO ZA MLADE: Potpisan protokol o volontiranju sa 10 fakulteta

Društvo -

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je Protokol o saradnji na realizaciji programa volontiranja sa dekanima 10 fakulteta u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, Protokol je potpisan sa dekanima Filozofskog fakulteta, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Mašinskog fakulteta i Tehnološko - metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

foto: Ministarstvo za rad

Takođe, sa dekanima Pravnog fakulteta, Filozofskog fakulteta i Fakulteta zaštite na radu Univerziteta u Nišu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Državnog univerziteta u Novom Pazaru i Visoke škole strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost Niš.

"Prethodni program volontiranja, koji je obuhvatao dva fakulteta u Beogradu, pokazao se kao praktičan i koristan ne samo za volontere - studente već i za zaposlene i to je jedan razloga da projekat proširimo sa fakultetima iz cele Srbije. Dajemo primer drugim državnim institucijama i mladim ljudima da kroz volontiranje steknu prva iskustva u poslovima za koja se obrazuju ali i mogućnost da se zaposle", izjavio je ministar Đorđević.

Dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Ivana Živančević Sekeruš istakla je da je ovaj Protokol od velike važnosti za državu, jer predstavlja jedan od načina na koji se država bori za to da zadrži mlade u Srbiji.

"Naši studenti koji su se opredelili za socijalni rad su već na praksi, a ovo je samo potvrda da smo dobre stvari počeli da radimo zajedno, sa željom da sutra mladi lakše dobiju posao i ne napuste granice naše države", rekla je Živančević Sekeruš i još jednom zahvalila Ministarstvu u ime studenata na ovoj ukazanoj prilici.

foto: Ministarstvo za rad

Dekani svih fakulteta zahvalili su ministru Djorđeviću i Ministarstvu na prilici koju su pružili studentima iz Srbije, koji će kroz volontiranje steći nova znanja i priliku za zaposlenje.

Kako kažu, studentima koji žele da stiču znanja i u praksi, treba svakako dati šansu da pronađu sebe u poslovima kojima planiraju da se bave i za koje se obrazuju.

Prvim Protokolom o saradnji, koji je realizovan od avgusta 2017.godine u ministarstvu je bilo angažovano 200 studenata sa Fakulteta političkih nauka i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i to u ustanovama socijalne zaštite, centrima za socijalni rad, Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova, Upravi za bezbednost i zdravlje na radu, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠTA SU KOŠTUNIČINI LJUDI TRAŽILI KOD LEGIJE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track