icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

U SRBIJI 4 HILJADE IZBEGLICA:  Azil traže migranti iz Alžira, Libije, Kuvajta, Tunisa...
Foto: Fonet/AP

broj se nije menjao od februara

U SRBIJI 4 HILJADE IZBEGLICA: Azil traže migranti iz Alžira, Libije, Kuvajta, Tunisa...

Društvo

BEOGRAD - U Srbiji boravi oko 4.100 izbeglica i migranata, od čega je oko 3.800 smešteno u državne centre za azil i prihvatne centre, stoji u mesečniku Beogradskog centra za ljudska prava koji prenosi podatke UNHCR.

 

Broj se nije izmenio od februara. Najviše izbeglica i migranata je smešteno u centru za azil u Krnjači (577), prihvatnim centrima u Obrenovcu (717), Preševu (370) i Adaševcima (303), dok je najmanje boravilo u centru za azil u Tutinu i Banji Koviljači i prihvatnim centrima u Bosilegradu, Dimitrovgradu i Subotici.

 

Tokom februara 594 stranca pokazalo je nameru da traži azil u Srbiji. Među njima je najviše bilo državljana Avganistana (148), Pakistana (151), Irana (97), Iraka (76), Sirije (38) i Indije (21).

 

Interesovanje za azil izrazili su i migranti iz Alžira, Albanije, Bangladeša, Kube, Kuvajta, Libije, Maroka, Ruske Federacije, Sudana, Tunisa, Turske, Ukrajine i Šri Lanke.

 

Od ukupnog broja tražilaca azila 534 je bilo muškaraca a 60 žena. Od tog broja 137 je bilo maloletno, od kojih je 14 bilo bez pratnje roditelja ili staratelja.

U februaru je Kancelarija za azil donela jedno rešenje o dodeli utočišta za državljanina Irana i jedno rešenje o dodeljivanju supsidijarne zaštite za lice poreklom iz Somalije.

 

Kancelarija za azil donela je jedno rešenje o odbacivanju zahteva za azil za državljanina Pakistana, piše u mesečniku Beogtadskog centra za ljudska prava koji prenosi podatke UNHCR.

 

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Fonet, AP)

 

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...