PRŠTI NA SVE STRANE U KRAGUJEVCU: Inspekcije češljaju Pravni fakultet zbog pisanja Kurira
Foto: Printscreen, Kurir

AFERA

PRŠTI NA SVE STRANE U KRAGUJEVCU: Inspekcije češljaju Pravni fakultet zbog pisanja Kurira

Društvo -

Ministarstvo prosvete najavilo istragu posle teksta u našem listu da supruga profesora Marka Pavlovića pretresa torbe studentima i viče na asistente

Posle tvrdnji studenata Pravnog fakulteta objavljenih u Kuriru da supruga profesora Marka Pavlovića pretresa torbe akademcima, da viče na asistente, da prisustvuje ispitima, da zabranjuje zamenu pitanja, inspekciju je najavilo Ministarstvo prosvete.

Inspektori Ministarstva, kako nam je potvrđeno, proveriće njihove navode, kao i navode profesora o Nadeždi Pavlović, koja nije zaposlena u ovoj visokoškolskoj ustanovi a, po izjavama, ponaša se više nego bahato. Kurir je objavio i ekskluzivne slike i fotografije dešavanja na ispitima koje drži profesor Pavlović.

foto: Kurir

„Čaj za dvoje“

- Stvorena je jedna paranoidna i orvelovska atmosfera u kojoj Pavlovići tvrde da su oni progonjeni, prijavljuju nepostojeće afere, napisali su na desetine prijava protiv kolega od Kragujevca preko Beograda do Novog Sada. U stvari, oni krše zakon jer jedno nezaposleno lice na fakultetu prisustvuje ispitima i predavanjima-ističu sagovornici Kurira, koji veruju da će se posle inspekcijskog češljanja stvari na fakultetu umnogome promeniti.

Inače, aferu s Pravnog fakulteta u Kragujevcu, nezabeleženu u istoriji srpske prosvete, studenti su šaljivo nazvali „Čaj za dvoje“ zbog toga što se na jednom od snimaka vidi kako Nadežda Pavlović svom suprugu profesoru na ispit donosi čaj u žutom termosu!

foto: Kurir rs

Bez odgovora

- Do nas je došla informacija da su Pavlovići od nekog od bivših dekana dobili nekakvu potvrdu u kojoj se zbog zdravstvenog stanja profesora odobrava da mu žena pomaže u pripremi nastave. To je brutalno kršenje autonomije univerziteta i svih zakona ove zemlje. Zašto onda država plaća asistente? Da li je utvrđen stepen invaliditeta profesora Pavlovića? Šta ona radi - učestvuje na ispitima, viče na asistente, studente, pretresa torbe. Lično je meni dok sam polagala ispit zabranila da promenim pitanja! - kazala je za Kurir Milena Milojević iz Asocijacije studenata Pravnog fakulteta prilikom objave našeg teksta nakon kojeg je reagovalo Ministarstvo prosvete.

Ni profesor Marko Pavlović ni dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu Dragan Vujisić nisu nam dostavili svoje odgovore na konkretno postavljena pitanja.

Prijava Agenciji za borbu protiv korupcije

PROVERA DEKANOVIH PRIMANJA

Priča o dešavanjima na toj visokoškolskoj ustanovi, kako saznajemo, dobila je novi nastavak. Elem, Agencija za borbu protiv korupcije započinje proveru primanja dekana Dragana Vujisića po prijavi koja je protiv njega podneta zbog sumnje da mu prihodi nisu transparentni. Prema prijavi, u momentu podnošenja Izveštaja o mesečnim prihodima u maju 2017. godine Vujisić je netačno prikazao visinu svojih primanja od 110.532,56 dinara, a navodno su znatno veća po osnovu funkcionerskih dodataka.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/Foto: Printscreen, Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) BRUKA NA PRAVNOM U KRAGUJEVCU: Žena profesora pretresa torbe studentima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja