STUDENTI U RIZNICI ZNANJA: Institut Dedinje postao nastavna baza za studente
Institut Dedinje nastavna baza

Praksa

STUDENTI U RIZNICI ZNANJA: Institut Dedinje postao nastavna baza za studente

Društvo -

Od uštirkanih mantila studenata banjalučkog Medicinskog fakluteta, juče se zabeleo klub Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" u Beogradu. Dolaskom 40 mladih studenata, Institut je zvanično postao nastavna baza banjalučkog Medicinskog fakulteta. Domaćini, profesor dr Dragoslav Nenezić zamenik direktora i dr Ivana Petrović, upoznali su mlade kolege sa radom ustanove i poželeli su im dobrodošlicu.

Foto: Institut Dedinje
Foto: Institut Dedinje

Stručna obuka

- Vi ćete narednih dana na našem Institutu, koji spada među najuglednije kardiovaskularne ustanove u širem regionu, obavljati nastavnu, praktičnu i teorijsku obuku. Pratićete operativne programe i intervencije, a posebno nad pacijentima iz Republike Srpske, kako biste po povratku kroz tamošnje zdravstvene institucije, mogli da nadzirete njihov oporavak - rekao je profesor Nenezić.

U poseti pacijentima...
U poseti pacijentima...

Na jučerašnjem uvodnom predavanju, studenti su dobili osnovne informacije: kako se obavljaju prvi kardiološki pregledi, kako se prepoznaju bolesnici sa stečenim, a kako sa urođenim srčanim manama i slabostima.

Institut Dedinje
Institut Dedinje

- Znanja i stručne veštine u našoj prestižnoj instituciji sticaće, ne samo studenti, već i specijalizanti, doktoranti i postdiplomci, što će biti od neprocenjivog značaja za medicinu Republike Srpske. Mostovi saradnje izmedu Instituta "Dedinje" i zdravstvenog sistema Republike Srpske bili su i do sada na visokom nivou, ali ovaj korak podrazumeva novu i sveobuhvatnu obrazovnu i naučnu saradnju u oblasti medicine - poručuju iz Instituta "Dedinje".

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track