Najnovije vesti

VOJNI VRH ANALIZIRA U KASARNI TOPČIDER: Operativne sposobnosti Vojske Srbije podignute na viši nivo
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Redovna godišnja analiza

VOJNI VRH ANALIZIRA U KASARNI TOPČIDER: Operativne sposobnosti Vojske Srbije podignute na viši nivo

Društvo

BEOGRAD - Operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije tokom prethodne godine podignute su na viši nivo, pokazala je redovna analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2017. godinu, u kojoj su konstatovane perspektive daljeg jačanja sposobnosti Vojske Srbije i definisani konkretni zadaci za njeno unapređenje u 2018. godini.

 

Redovna godišnja analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2017. godinu održana je danas u Domu Garde u beogradskoj kasarni "Topčider", u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina, predsednice Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marije Obradović, načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i članova kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, u toku analize sagledani su rezultati rada Vojske Srbije u 2017. godini, dostignuća u izgradnji operativnih i funkcionalnih sposobnosti, sposobnosti Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Komande za obuku i Garde, odnosno Vojske Srbije u celini, za izvršenje dodeljenih misija.

 

Takođe, razmatrani su i ostali činioci koji utiču na održavanje i razvoj sposobnosti Vojske Srbije. U kasarni "Topčider", u okviru današnje analize, organizovan je i prikaz dela naoružanja i opreme Vojske Srbije, a prikazan je i deo izdavačke delatnosti Medija centra "Odbrana".

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...