SRAMOTNA IZJAVA FUNKCIONERA OPŠTINE BELA CRKVA: Slučaj nestanka novinara Cvetkovića nazvao kriminalnim ubistvom
Foto: Printscreen/Facebook

TVRDNJE pREDSEDNIKA ndnv nEDIMA SEJDInOVIĆA

SRAMOTNA IZJAVA FUNKCIONERA OPŠTINE BELA CRKVA: Slučaj nestanka novinara Cvetkovića nazvao kriminalnim ubistvom

Društvo -

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović rekao je danas da ima informacije da je pomoćnik predsednika opštine Bela Crkva, u kojoj je nestao novinar Stefan Cvetković, Jovan Daja odbio da odloži sednicu Skupštine opštine zbog tog događaja i da je slučaj nazvao "kriminalnim ubistvom".

On je rekao da je imao uvid u snimak na kojem je Daja odbio zahtev opozicije da se sednica Skupštine odloži zbog nestanka novinara i rekao da mnoga kriminalna ubistva nisu ni ranije razrešena i da ne vidi zašto bi se odlagala sednica. Sejdinović je rekao da je jezivo da novinara naziva kriminalcem i da ga proglašava ubijenim.

"Mi ćemo o tome obavestiti policiju i tužilaštvo o tome šta je rekao", rekao je Sejdinović agenciji Beta pre odlaska u tužilaštvo.

On je dodao da je "zastrašujuće" kako se lokalna vlast ophodi prema slučaju.

Sejdinović je ranije u Beloj Crkvi razgovarao sa policijom koja ga je upoznala sa merama koje je preduzela i rekao da deluje kao da su tome pristupili veoma ozbiljno.

On i predstavnici medijskih udruženja posetili su Cvetkovićevu porodicu i izrazili solidarnost i obećali da će učiniti sve što je u njihovoj moći da pomognu u istrazi.

Cvetković je nestao u noći između 13. i 14. juna. Njegov automobil bio je još upaljen kada je pronađen. Svi Cvetkovićevi telegoni su isključeni.

Cvetković je radio na slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, koje se dogodilo u januaru u Kosovskoj Mitrovici. On je i ranije zbog svog rada imao problema sa lokalnim vlastima.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track