ZA NEDELJU DANA 3 MLADIH IZGUBILO ŽIVOT ZBOG DROGE, POKS APELUJE NA NADLEŽNE: Uvedite testove na narkotike u sve škole u Srbiji! Šta vi mislite? (ANKETA)
Foto: Aleksandar Jovanović

ne koštaju mnogo

ZA NEDELJU DANA 3 MLADIH IZGUBILO ŽIVOT ZBOG DROGE, POKS APELUJE NA NADLEŽNE: Uvedite testove na narkotike u sve škole u Srbiji! Šta vi mislite? (ANKETA)

Društvo -

BEOGRAD - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) apeluje na čelnike gradova i opština u Srbiji da isprate primer Novog Sada i obezbede školama testove na narkotike

.

"Daleko je jeftinije izdvojiti novac za preventivno delovanje, za testiranje učenika na narkotike, nego na njihovo odvikavanje i rehabilitaciju", navodi se u saopštenju.

foto: Shutterstock

POKS ukazuje da je zbog nove sintetičke droge troje maloletnika u Srbiji izgubilo život u proteklih deset dana i naglašava da je neophodno, da bi se spasila deca od te pošasti, neophodno uključiti roditelje i da je najbolji način za to kroz škole.

"Testovi na narkotike ne koštaju puno, a mogu da spasu mnogo mladih života", naglašava narodni poslanik i predsednik POKS Žika Gojković.

On smatra da je testiranje samo jedan korak, na osnovu kog se reaguje dalje.

"Ukoliko se ispostavi da je dete koristilo narkotike, roditelji i škola mogu odmah da reaguju. Sledeći korak je edukacija o štetnosti droga, kako bi deca bila što bolje informisana, posebno u vezi sa novim, opasnim sintetičkim drogama koje deci izgledaju bezazleno, a mogu imati katastrofalne posledice", rekao je Gojković.

POKS podseća da su testovi na narkotike u novosadske škole uvedeni na inicijativu članova tog pokreta, koji su u Skupštini Grada i u Gradskom veću za obrazovanje u Novom Sadu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Jovanović, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track