OTAC UBIJENE TIJANE NE ODUSTAJE: Tražićemo referendum! DOŽIVOTNA za najmonstruoznije ubice žena i dece
Foto: Nebojša Mandić, Privatna Arhiva

Prikuplja potpise za PROMENe u KRIVIČNOm ZAKONIKu

OTAC UBIJENE TIJANE NE ODUSTAJE: Tražićemo referendum! DOŽIVOTNA za najmonstruoznije ubice žena i dece

Društvo -

Ne mogu da ostavim ovo na pola puta. I svestan sam da će biti teško opet animirati ljude, ali uzdam se u visoku svest razumnih građana ove zemlje. Potrebna mi je pomoć da ovo izguram, rekao je Jurić

BEOGRAD - Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić izjavio je da ta organizacija planira da prikupi jos 100.000 potpisa kako bi pokrenula referendum o izmeni Krivičnog zakona kojom bi bila uvedena doživotna kazna za "najmonstruoznije ubice žena i dece bez mogućnosti uslovnog otpusta".

"Ne mogu da ostavim ovo na pola puta. I svestan sam da će biti teško opet animirati ljude, ali uzdam se u visoku svest razumnih građana ove zemlje. Potrebna mi je pomoć da ovo izguram", rekao je Jurić.

foto: Privatna Arhiva

Ta organizacija je do sada prikupila 160.000 potpisa, a Jurić dodaje da iako je prikupljeno pet puta više potpisa nego što je po Ustavu potrebno, ništa po tom pitanju nije učinjeno.

"Da li je potrebno raspravljati o tome zašto je neophodno uvesti doživotnu kaznu? Kakav god psihološki tretman oni imaju u zatvoru, jednostavno je nemoguće kontrolisati nagone i to će nam svaki stručnjak psiholog reći", rekao je Jurić.

On dodaje i da mu nije jasno šta bi trebalo da se uradi da bi se "država trgnula" i dodao da nijedan poslanik ili ministar nisu postavili pitanje dokle se stiglo sa tim predlogom.

foto: Zorana Jevtić

"Raspravlja se o životinjama, o poljoprivredi u parlamentu. Najčešće sede u tim foteljama i vređaju se, svađaju. Niko ne pominje decu, a sada da ih pitate svi će reći da su im deca najbitnija. Ali kada za tu istu decu treba nešto konkretno uraditi niko nema hrabrosti da postavi pitanje i na ovu temu", ocenio je Jurić.

Kako se navodi, predlog Fondacije predsednica narodne Skupštine Maja Gojković prosledila je premijerki Ani Brnabić sredinom novembra prošle godine.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic/Foto: Nebojša Mandić/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track