AKO SE SPREMATE NA PUT, NAORUŽAJTE SE DEBELIM ŽIVCIMA: Em vikend, em jek sezone! Na putevima širom Srbije HAOS!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

STANJE NA PUTEVIMA

AKO SE SPREMATE NA PUT, NAORUŽAJTE SE DEBELIM ŽIVCIMA: Em vikend, em jek sezone! Na putevima širom Srbije HAOS!

Društvo -

Petak plus leto jednako je ogromne gužve na putevima i granicama, a po informacijama iz AMSS trenutno se najviše čeka na graničnom prelazu Batrovci, oko tri sata za ulaz u Srbiju.

foto: Kurir

Gužve su i na ostalim pravcima - skoro dva sata se čekava u Preševu za ulaz u Makedoniju, na Horgošu oko sat vremena, a kako predviđaju, očekuje se da će tokom dana čekanja biti još duža. Najmanja zadržavanja su trenutno na prelazu Gostun ka Crnoj Gori, oko pola sata. Takođe, velika je gužva i na naplatnoj stanici Stara Pazova u smeru ka Beogradu, gde su zadržavanja oko sat vremena, napominju iz Auto-moto saveza.

Mađarska

Kako navode iz Auto-moto saveza Srbije, čeka se oko sat vremena na prelazima sa Mađarskom, a na graničnom prelazu Horgoš II mooguća su i duža zadržavanja zbog pojačane kontrole od starne mađarskih vlasti na njihovim kontrolnim terminalima prilikom ulaska i izlaza iz Mađarske. Ovo upozorenje važi i za alternativne prelaze - Kelebiju, Bajmok, Rastinu, bački Breg, Horgoš i granični prelaz Đala.

foto: AMSS Printscreen

Samo na srpskoj granici, pri ulazu i izlazu vozači se zadržavaju oko pola sata.

Makedonija

Na graničnom prelazu Preševo, i za putnička i teretna vozila na srpskoj granici, čeka se između 30 i 60 minuta pri ulazu i izlazu iz Srbije. Međutim, kako kažu iz Auto-moto saveza Srbije, zadržavanja ima i i na Makedonskoj granici, zbog čega je vreme čekanja duplirano.

Vozači koji se upute na prelaz Prohor moraće da čekaju isti vremenski period.

Bugarska

Na graničnom prelazu Ribarci sa Bugarskom nema većih zadržanja, te se i za ulaz i za izlaz iz zemlje čeka oko 30 minuta. Većih zadržavanja ima na prelazu gradina, kod Dimitrovgrada, gde automobili čekaju oko sat vremena, a na teretnim terminalima se čeka duplo kraće.

Hrvatska

Na prelazima Bezdan i Bogujevo sa Hrvatskom čeka se oko pola sata i za ulazak i za izlazak iz zemlje, a jednako se čeka i kod Šida, s tim što na ovom prelazu postoji obaveštenje o mogućim dužim zadržavanjima na kontrolnim terminalima sa hrvatske strane, zbog pojačane kontrole njihovih vlasti.

foto: Dado Đilas/Ilustracija

Najviše se, pak, čeka na Batrovcima, na ulazak u Srbiju, ispred srpske granice oko sat vremena, a na izlazak iz Hrvatske, oko dva sata, što znači da se ukupno čeka oko tri časa. Na teretnim terminalima vozači čekaju nešto kraće.

Crna Gora

Na prelazu Gostun ka Crnoj Gori trenutno su najkraća zadržavanja, i to oko pola sata, navode iz AMSS. Ova informacija važi i za ulazak i za izlazak iz zemlje, za putnička i teretna vozila.

(Kurir.rs/Blic/M.Milojković/Foto: Ilustracija/Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track