Najnovije vesti

KAKO JE GLUMAC TIHOMIR STANIĆ ZARADIO PRVI NOVAC: Od svirke kupio pantalone i odmah ih pocepao zbog devojke
Foto: Danilo Krša

Latio se gitare sa 15 godine, pa...

KAKO JE GLUMAC TIHOMIR STANIĆ ZARADIO PRVI NOVAC: Od svirke kupio pantalone i odmah ih pocepao zbog devojke

Društvo

Proslavljeni glumac Tihomir Stanić otkriva za Kurir da je prvi novac zaradio sa 15 godina svirajući bas gitaru u grupi Lutalice sa Une.

- Od para koje sam dobio sašio sam pantalone... E sad, muzičari su se na pauzama nalazili s devojkama, ali pošto nismo mogli da se probijamo kroz masu, iskakali smo kroz prozor. Tako sam ja te pantalone pocepao prvo veče kad sam skočio s prozora da bih se ljubio s devojčicom. Mislim da smo prvi nastup imali u selu Aginci kod Bosanske Dubice - priseća se Stanić i dodaje da su s njim u grupi bili Brane Miljatović, Dujo Dragojević i Boško Šteković:

- Oni su bili stariji od mene. Mislim da su me uzeli u grupu jer je moja majka radila u prodavnici, pa su onda mogli da uzimaju tu pivo i sokove na veresiju i prodaju ga na svirkama. Od toga je zarada bila tri puta veća nego od ulaznica! Stanić se glumom bavi skoro 40 godina. Iako je igrao u mnogim filmovima i TV serijama, poput "Pada dinastije Obrenović", gde je tumačio lik kralja Aleksandar Obrenovića, svoj rad je vezao najviše za pozorište, gde je odigrao više od 90 uloga, od kojih su najpoznatije Orest u "Orestiji", Mefisto u "Faustu", Platonov u "Divljem medu", Vladimir u "Čekajući Godoa".

Kurir.rs/Jelena Pronić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...