Najnovije vesti

STOJAN SPASIĆ IZ SAOBRAĆAJNE POLICIJE RAZREŠAVA NAJVEĆU DILEMU SRPSKIH VOZAČA: Evo šta je tehnički ispravno, a šta neispravno vozilo!
Foto: Beta

MUP

STOJAN SPASIĆ IZ SAOBRAĆAJNE POLICIJE RAZREŠAVA NAJVEĆU DILEMU SRPSKIH VOZAČA: Evo šta je tehnički ispravno, a šta neispravno vozilo!

Društvo

Već skoro mesec dana je prošlo od uvođenja novih tehničkih pregleda, a javnost i dalje traži odgovore na konkretno pitanje: šta je tehnički ispravan, a šta tehnički neispravan automobil. Građani su i dalje u dilemi šta su njihova prava i mogućnosti. MUP je zato ponovo protumačio pravila i dao precizna uputstva.

Stojan Spasić iz Saobraćajne policije MUP-a Srbije u razgovoru kaže da je bilo dosta nedoumica kada je reč o tehničkim pregledima, ali da je najbitnije da je vozilo mehanički ispravno, te da je estetika u drugom planu.

foto: PrintscreenRTS

Tako vozilo koje ima manja mehanička ulegnuća, koje je višebojno, ima manje naprsline na šoferšajbni ili svetlosnoj grupi, površinsku koroziju ili različite ratkapne može da prođe tehnički pregled.

Ono što nije dozvoljeno i zbog čega vozilo neće biti prihvaćeno jesu različite veličine pneumatika na istim osovinama, mehanička oštećenja, rupe nastale od korozije ili ukoliko vozilo nema propisanu opremu.

Takođe, ukoliko su stakla zatamljivana naknadno a ne fabrički vlasnici moraju da imaju potvrdu iz Agencije za bezbednost saobraćaja da je zatamljivanje urađeno prema propisanim standardima.

Vozačima se preporučuje da na vreme odu na tehnički pregled, što mogu učiniti 30 dana pre isteka registracije.

"Na taj način izbeći će nervozu i neće strepeti da li će im vozilo proći tehnički pregled a vozilo biti registrovano na vreme", rekao je Spasić.

Ono na čemu će se insistirati i što više neće moći da se dešava je da vozilo bude registrovano a da uopšte nije bilo na tehničkom pregledu. Time će se, kako je rekao za RTS Stojan Spasić, izbeći nesreće a značajno povećati bezbednost u saobraćaju.

Kurir.rs/ RTS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...