Najnovije vesti

UVODE SE DIGITALNA NASTAVA U 2.000 UČIONICA: Učenici prvog i petog razreda od septembra će biti uključeni u projekat
Foto: Profimedia

novine u obrazovanju

UVODE SE DIGITALNA NASTAVA U 2.000 UČIONICA: Učenici prvog i petog razreda od septembra će biti uključeni u projekat

Društvo
17:55h

Učenici prvog i petog razreda od septembra će, osim iz klasičnih, papirnih udžbenika, učiti i iz digitalnih, koji se u škole uvode kroz pilot projekat "Digitalna učionica".

Nastava u digitalnom obliku biće organizovana u 2.000 učionica, a učitelji i nastavnici koji su se prijavili na javni poziv Ministarstva prosvete već su prošli obuku. Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković kaže da su učitelji i nastavnici dobili računare, projektore, da imaju internet, a otkupljeni su i elektronski sadržaji koji će se koristiti u nastavi.

"Pozvali smo najmotivisanije učitelje i nastavnike da se prijave na konkurs i prošli obuku, jer su nam oni ciljna grupa. Sigurni smo da će primenjivati digitalne sadržaje u nastavi, jer žele da rade na najbolji mogući način", rekla je Nedeljković za Tanjug.

Ona je pojasnila da je više od 15 izdavačkih kuća pripremilo digitalne sadržaje koje će učitelji i nastavnici koristiti u nastavi.

Iz nekih škola za projekat "digitalna učionica" prijavilo se više nastavnika koji su zainteresovani da nastava bude digitalizovana, iz nekih samo jedan, a bilo je i škola gde se nije prijavio ni jedan učitelj i nastavnik.

Elektronski udžbenici koristiće se u nastavi uporedo sa štampanim, klasičnim udžbenicima.

Direktor Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Zlatko Glušanović kaže za Tanjug da se digitalni sadržaji uvode u nastavu kroz pilot projekat i da su stručnjaci Zavoda pregledali da li digitalni udžbenik odgovara sadržaju već odobrenog štampanog.

Napravljen je, dodaje, Katalog digitalnih udžbenika u kome se nalazi 40 takvih udžbenika za prvi razred i 66 za peti razred.

"Digitalna učionica" projekat je Vlade Srbije, a sprovodi ga Ministarstvo prosvete.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...