Najnovije vesti

GOTOV RASPUST, ŠKOLARCI OD SUTRA U KLUPAMA: U ovoj školskoj godini 4 raspusta, prvi predah već u novembru
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Neka je sa srećom

GOTOV RASPUST, ŠKOLARCI OD SUTRA U KLUPAMA: U ovoj školskoj godini 4 raspusta, prvi predah već u novembru

Društvo

Učenici u Vojvodini imaće jedan raspust manje, jer je izostavljen jesenji raspust 

BEOGRAD - Nova školska godina za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počinje sutra, 3. septembra. Učenici u centralnoj Srbiji imaće u narednoj školskoj godini četiri raspusta - jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust.

Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada za osnovne škole prvo polugodište počinje sutra i završava se 31. januara 2019. godine.

foto: Nebojša Mandić

Drugo polugodište počeće u ponedeljak, 18. februara 2019. godine, a završava se u petak, 31. maja za učenike osmog razreda, odnosno u petak, 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Na prvu kratku pauzu - jesenji raspust, učenici će vec u novembru i taj raspust trajaće četiri dana od 9. do 12. novembra. Zimski raspust za učenike u Vojvodini, prema obrazovno-vaspitnom kalendaru koji donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, počinje 24. decembra, a završava se 14. januara 2019. godine.

foto: Kurir

Za učenike u ostatku Srbije raspust je podeljen u dva dela. Prvi deo počinje u četvrtak, 3. januara, a završava se u utorak, 8. januara 2019. godine. Neradni će biti i 1. i 2. januar zbog Nove godine. Drugi deo zimskog raspusta počinje u petak, 1. februara, a završava se u četvrtak, 14. februara 2019. godine. Na zimski raspust se naslanja i Dan državnosti, te će tako drugo polugodište početi 18. februara.

Za učenike u Vojvodini prolećni raspust počinje od petka, 19. aprila i traje do četvrtka, 2. maja, dok za đake u ostatku Srbije počinje u utorak, 30. aprila i traje do 3. maja. 

Za učenike osmog razreda predviđeno je da probni završni ispit polažu 12. i 13. aprila, a završni ispit polagaće u ponedeljak, utorak i sredu 17, 18. i 19. juna.

foto: Kurir

Od sutra i za đake migrante počinje školska godina

Ove školske godine, u 33 škole širom Srbije, upisana su 344 đaka migranta, saopštio je danas Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Radi se o deci migrantima školskog uzrasta smeštenoj u centrima za azil i prihvatnim centrima kojima upravlja Komesarijat. Sva deca su prošla obavezan sistematski pregled i sutra će se naći u školskim klupama.

Školski kalendar u Vojvodini

Učenici osnovnih i srednjih škola u Vojvodini sutra počinju nastavu u novoj školskoj godini, a prvo polugodište trajaće zaključno s 21. decembrom, kada počinje zimski raspust koji će trajati zaključno s 14. januarom.U Vojvodini raspust počinje ranije nego u drugim delovima Srbije zbog multietničkog karaktera pokrajine u kojoj veliki broj djaka i njihovih roditelja hrišćanski praznik Božić obeležava 25. decembra.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...