VELIKA POBEDA ZA MALOG DUŠANA (4): Anonimni dobročinitelj uplatio više od 70.000 evra, mališan putuje u Barselonu!
Foto: Privatna Arhiva

akcija PRIKUPLJANJA NOVCA uspešno završena

VELIKA POBEDA ZA MALOG DUŠANA (4): Anonimni dobročinitelj uplatio više od 70.000 evra, mališan putuje u Barselonu!

Društvo -

Kompletan novac za lečenje za lečenje malog Dušana Todorovića uplaćen je na račun klinike u Barseloni, i očekuje se da tokom večeri ovaj četvorogodišnji dečak otputuje na lečenje u Španiju.

Kako je saopštila Fondacija „Podrži život“ humanitarna akcija za malog Dušana uspešno je završena, i uz pomoć dobrih i humanih ljudi, prikupljena su sredstva, koja su Dušanu bila potrebna radi nastavka lečenja u Barseloni, u klinici „Sant Joan de Deu“.

foto: Privatna Arhiva

Oni navode da su putem donaciji prikupili 119.391 evro, dok je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 evro, direktno na račun klinike.

"Želimo da iskažemo zahvalnost svima koji su u ovoj humanitarnoj akciji učestvovali, jer je ova akcija posebno bila hitna i svaki dan, sat i minut su za ovog dečaka bili od posebne važnosti. Posebno se zahvaljujemo osobi koja je stupila u kontakt sa roditeljima bez podstredstva Fondacije i koja je ostala anonimana i za Fondaciju. Ta osoba je uplatila klinici direktno preostali iznos, koji nije sakupljen preko Fondacije", saopšteno je iz ove Fondacije i apeluju da se nastavi sa slanjem sms poruka na broj 5757, jer pored Dušana, nažalost, postoji jos dece kojima je potrebna pomoć.

Podsetimo, Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom.

Njegova borba je počela pre dve godine kada mu je pao hemoglobin od čega je lečen skoro tri meseca, sve dok nije dobio bolove u stomaku, nakon čega mu je doktorka napipala nešto u stomaku i poslala ga u Beograd na Dečju kliniku u Tiršovoj gde mu je biopsijom dijagnostikovan neuroblastom na nadbubrežnojn žlezdi.

Mali Dušan se nakon hemoterapije privremeno oporavio da bi se njegovo stanje pre nikoliko meseci ponovo pogoršalo jer se neuroblastom na nadbubrežnoj žlezdi vratio posle operacije, hemoterapija i ostalog lečenja, koje je dete preživelo prethodne dve godine, otkako je uspostavljena dijagnoza.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track