OTAC DEČAKA KOJI JE DIGAO SRBIJU NA NOGE ZA KURIR: Čekamo analize, tek tada ćemo znati dalji tok Dukijevog lečenja
Foto: Privatna Arhiva

Dušan iz bolničke sobe pozdravlja Srbiju

OTAC DEČAKA KOJI JE DIGAO SRBIJU NA NOGE ZA KURIR: Čekamo analize, tek tada ćemo znati dalji tok Dukijevog lečenja

Društvo -

Mali Dušan Todorović (4) iz Svilajnca, koji boluje od podmuklog raka nadbubrežne žlezde neuroblastoma, nalazi se trenutno u klinici "Sant Joan de Deu" u Barseloni, u kojoj teku pripreme za njegovu terapiju, dok je Vlada Srbije uplatila juče oko 250.000 evra fondaciji Produži život za lečenje Dukija, ali i još petoro bolesne dece u inostranstvu.

Kako je rekao Dukijev otac Aleksandar Todorović za Kurir oni su juče imali konstantne sastanke sa lekarima u Barseloni.

- Ceo dan smo sa lekarima. Rade se osnovne analize, tako da će se znati dalji tok lečenja tek kad sve analize budu gotove - kazao je Todorović.

Društvenim mrežama juče je kružila fotografija neustrašivog Duleta iz španske bolnice koji drži palac nagore u znak hrabrosti i optimizma. On tako pozdravlja sve koji su bili uz njega i koji ga hrabre na putu borbe koja mu sledi.

Duki pozdravlja Srbiju iz bolničke sobe u Barsleoni
Duki pozdravlja Srbiju iz bolničke sobe u Barsleoni

- Ljudi, da se samo javim na sekund! Hvala svim ljudima u Srbiji od srca, hvala svima koji su nam pomogli, hvala državi, sve se odigralo u poslednji čas! Dali ste nam mogućnost da pokušamo nemoguće i uz ovakvu podršku, nadam se da će i Bog dragi biti uz Dukija! Javljam se kad stignem, ne brinite i molite se za nas jer će nam trebati - napisao je Dušanov otac Aleksandar Todorović na društvenim mrežama.

Vlada Srbije potvrdila je da je donela odluku o dodeli sredstava za nastavak lečenja Todorovića u zdravstvenoj ustanovi u Španiji u iznosu od 29.663.000 dinara.

- Sredstva koje je izdvojila Vlada Srbije biće korišćena za eventualne dodatne troškove lečenja dečaka i još petoro dece u inostranim zdravstvenim ustanovama, za čije lečenje fondacija Podrži život prikuplja sredstva - saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kako je rečeno ranije u fondaciji Podrži život, oni su putem donacija prikupili 119.391 evro, dok je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 evro, direktno na račun klinike. Celokupna cena lečenja u Barseloni je 191.312,81 evro. Javnost u Srbiji podigla se na noge nakon Dušanove priče, većina građana je pomogla koliko je mogla, a ostatak novca potrebnog za lečenje na kraju je obezbedila država.

Kurir.rs/J. PRONIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track