NAJBOLJI DIJAGNOSTIČKI APARAT U SRBIJI: Dečja bolnica u Novom Sadu dobila prvu magnetnu rezonancu
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

INVESTICIJA VREDNA 100 MILIONA DOLARA

NAJBOLJI DIJAGNOSTIČKI APARAT U SRBIJI: Dečja bolnica u Novom Sadu dobila prvu magnetnu rezonancu

Društvo -

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu danas je počela sa radom prva magnetna rezonanca, vredna 100 miliona dinara, čiju nabavku je obezbedila Pokrajinska vlada.

Reč je o najboljem dijagnostičkom aparatu u Srbiji, koji će omogućiti dijagnostiku dece i omladine do 18 godine i novorodjenčadi, rečeno je na svečanosti.

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović rekao je da su nabavkom magnetne rezonance, prateće opreme i izgradnjom objeta za tu namenu prvi put stvoreni uslovi da se ceo postupak dijagnostike obavi na Insitutu, na jednom mestu.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je dodao da se na Institutu godišnje obavi oko 130.000 pregleda, te da je za oko 2.000 pacijenata potrebno obaviti pregled i dijagnostiku magnetnom rezonancom.

"Plan nam je i da rekonstruišemo fasadu Dečije bolnice i da nastavimo sa nabavkom novih aparata u ovoj i svim drugim zdravstvenim ustanovama, jer je cilj Pokrajinske vlade revitalizacija i modernizacija kompletnog zdravstvenog sitema Vojvodine", kazao je Mirović.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Direktorka Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Jadranka Jovanović Privrodski rekla je da je veoma značajno i to što je posebno izgradjen objekat u kome će se obavljati dijagnostika magnetnom rezonancom, kao i da je taj objekat opremljen po svim standardima.

Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Tjurdenjev rekao je da je za ovu kompaniju čast i zadovoljstvo što je deo ove humanitarne akcije.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić rekao je da je ponosan što je ta kompanija bila deo ovako velikog i značajnog društveno odgovornog poduhvata, sa ciljem da deca i mladi na teritoriji Vojvodine dobiju kvalitetniju dijagnostiku i lečenje.

"Od svih akcija u kojima je učestvovala MK grupa, ova mi je najdraža, pre svega jer je za decu i za grad koji najviše volim", rekao je Kostić.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Jaroslav Pap

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track