OGNJEN (8) UMRO OD SEPSE, LEČILI GA PROBIOTICIMA: Ministar Lončar šalje tim da istraži smrt dečaka!
Foto: Privatna Arhiva

Nadležni ispituju lekare

OGNJEN (8) UMRO OD SEPSE, LEČILI GA PROBIOTICIMA: Ministar Lončar šalje tim da istraži smrt dečaka!

Društvo -

Ognjen Paunović (8) iz sela Zagajice kod Vršca preminuo od sepse jer su ga lekari "lečili" probioticima

Ministarstvo zdravlja s ministrom Zlatiborom Lončarom na čelu uputilo je nalog za vanrednu spoljašnju proveru rada lekara Doma zdravlja i Opšte bolnice Vršac zbog smrti dečaka Ognjena Paunovića (8) iz sela Zagajice, saznaje Kurir.

U ponedeljak u Vršac odlaze najkompetentniji medicinski stručnjaci iz Beograda, hirurg iz Dečje univerzitetske klinike Tiršova, hirurg iz Instituta za majku i dete i jedan pedijatar. Oni će ispitati okolnosti pod kojima je nesrećni mališan dobio sepsu, od koje je i preminuo 28. avgusta. Njegova majka Verica Paunović je vodila dečaka lekaru nekoliko puta, a nijednom nije dobila uput za vađenje krvi, već su ga "lečili" probioticima.

foto: Dragana Udovičić

- Tek nas je, na moje uporno insistiranje, dan pred smrt doktorka uputila u laboratoriju. Bilo je kasno, krvna slika katastrofa, totalna infekcija. Hitno mu je operisano slepo crevo, nakon čega je umro. Tražim istinu i pravdu za mog sina! Za mog Ognjena... Dozivam ga, tražim. Oplakujem ga i danju i noću, a njega nema - govori majka Verica.

foto: Privatna Arhiva

Ognjenovog brata blizanca Luku (8), sestricu Anju (3) i najmlađeg Andreja (2) veoma je pogodila njegova smrt.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track