DOBRO DOŠLI U SRPSKI ALKATRAZ: Otvara se novi zatvor koji će primati 500 robijaša, imati 10 zgrada i stotine kamera! EVO KAKO IZGLEDA! (FOTO)
Foto: Vladimir Šporčić

otvara se kpz pančevo

DOBRO DOŠLI U SRPSKI ALKATRAZ: Otvara se novi zatvor koji će primati 500 robijaša, imati 10 zgrada i stotine kamera! EVO KAKO IZGLEDA! (FOTO)

Društvo -

Novi Kazneno-popravni zavod (zatvor) u Pančevu za smeštaj 500 lica lišenih slobode, odnosno 300 osuđenika i 200 pritvorenika, biće otvoren sutra.

1 / 17 Foto: Vladimir Šporčić

Novi pančevački zatvor otvoriće ministarka pravde Nela Kuburović, a otvaranju će prisustvovati i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević, guverner Razvojne banke Saveta Evrope Rolf Venzel, kao i zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Matea Norčić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio.

foto: Vladimir Šporčić

KPZ u Pančevu je jedan od najmodernijih zatvora zatvorenog tipa u Srbiji, sa smeštajnim kapacitetom za 500 lica lišenih slobode. Građen je dve godine, u skladu sa standardima evropskih zatvorskih pravila i može da se poredi s najsavremenijim zatvorima Evropske unije, kažu u Ministarstvu pravde.

foto: Vladimir Šporčić

Projekat je finansirala najvećim delom Razvojna banka Saveta Evrope, uz kofinansiranje Republike Srbije. Ovaj Kazneno-popravni zavod sastoji se od 10 zgrada - dve za smeštaj osuđenika, kuhinje, upravne zgrade, prijavnice, zgrade za posete i tehničkih prostorija, a prostire se na površini od 24.000 kvadrata.

Ceo kompleks je pokriven sa više stotina kamera za nadzor. Zatvor je opremljen nameštajem koji prave "stanari" zatvora u Požarevcu - Zabeli, Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Nišu (kreveti, dušeci, stolovi, stolice...), a koji su prethodno prošli stručnu obuku za rad metalskim i drvnim pogonima u pomenutim zatvorima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track