Najnovije vesti

OKTOBAR IZNENAĐUJUĆE TOPAO: I do 24 stepena, do sredine meseca MIHOLJSKO LETO! A tek novembar...  Iznenadiće vas (PROGNOZA)
Foto: AP/Ilustracija

ne sklanjajte kratke rukave... topliji od septembra

OKTOBAR IZNENAĐUJUĆE TOPAO: I do 24 stepena, do sredine meseca MIHOLJSKO LETO! A tek novembar... Iznenadiće vas (PROGNOZA)

Društvo

Temperature do kraja meseca, kako se navodi, ne bi trebalo da se spuste do nule.

BEOGRAD - U Srbiji će u oktobru vreme biti iznenađujuće toplo za ovo doba godine, a prema RHMZ, do sredine meseca najviše dnevne temperature često će biti iznad 20 stepeni Celzijusa.

foto: RHMZ Printscreen

Do 17. oktobra najviše moguće dnevne temperature biće između 20 i 24 stepena, a najniže između osam i 12 stepeni.

foto: Beta/Sinhua

Potom se može očekivati zahlađenje, ali temperature do kraja meseca, kako se navodi, ne bi trebalo da se spuste do nule.

foto: RHMZ Printscreen

U odnosu na poslednje dane septembra, već početkom oktobra biće toplije za čak sedam stepeni, temperature će se kretati iznad 20 stepeni. U drugoj nedelji oktobra takođe će biti sunčano i toplije nego na kraju septembra, sa temperaturama od oko 20 stepeni Celzijusa.

foto: AP/Ilustracija

U nedelju i ponedeljak, 14. i 15. oktobra, kako se navodi, temperatura će biti u naglom padu, sa najvišom dnevnom oko 14 stepeni, a potom će se ponovo popeti na oko 20 stepeni.

foto: Accuweather Printscreen

Periodi kišnog vremena predviđaju se od 13. do 20. oktobra i poslednjih dana u mesecu, kada će maksimalna temperatura biti oko 12 stepeni, a najniža oko dva stepena.

foto: AP/Ilustracija

Prema sezonskoj prognozi, u novembru će srednja maksimalna prosečna dnevna temperatura biti iznad višegodišnjeg proseka, pa bi novembar trebalo da bude topliji nego što je uobičajeno i prosečno suv.

(Kurir.rs/RTS/Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...