NEBOJŠA KOJI JE PRONAĐEN POSLE GODINU DANA I DALJE SE VODI KAO NESTAO! Nišlija se nije javio policiji
Foto: Privatna Arhiva

ČEKA GA RAZGOVOR

NEBOJŠA KOJI JE PRONAĐEN POSLE GODINU DANA I DALJE SE VODI KAO NESTAO! Nišlija se nije javio policiji

Društvo -

Iako je "Registar nestalih lica Srbije" Fondacije "Tijana Jurić" objavio 7. oktobra da je nestali Nebojša Mladenović (20) – Šone iz Donje Trnave kod Niša pronađen posle 15 meseci, policija i dalje traga za njim.

Potraga za Mladenovićem biće na snazi sve dok ga ne pronađe i policija i ne obavi razgovor sa njim. Ako je nestanak punoletne osobe prijavljen policiji, potraga ne može biti prekinuta dok policija ne pronađe tu osobu i ne obavi razgovor sa njom.

- Zakon je jasan u slučaju nestanka punoletne osobe – kada bude pronađena rodbina, može da bude obaveštena o njenoj lokaciji i mestu boravka samo uz njenu saglasnost. Ukoliko pronađena punoletna osoba ne želi da da takvu saglasnost, srodnici se obaveštavaju samo da je osoba nađena. Da li će se punoletna nestala osoba koja je pronađena vratiti kući, to zavisi isključivo od nje - kaže naš izvor.

Otac i dalje očajan
Otac i dalje očajanfoto: Marko Smiljković

No, budući da je Mladenovića za sada pronašao samo “Registar nestalih lica Srbije”, policija je dužna, po zakonu, da traga za njim dok ga ne pronađe.

Ukoliko ga pronađu po dojavi, prilikom slučajnog legitimisanja, ili na drugi način, on će se izjasniti da li želi da se porodici saopšti gde se nalazi, s obzirom na to da je mladić punoletan. Nezvanično, Mladenović je predstavnicima Registra nestalih rekao da ne želi da se zna njegova lokacija.

Ličnu kartu preuzeo i nestao

Miodrag Mladenović, otac nestalog mladića, poslednji put je video sina 24. jula 2017. godine kada je pošao po ličnu kartu u Niš. Ličnu kartu je preuzeo 26. jula i od tada mu se izgubio trag. Miodrag je prijavio nestanak sina sledećeg dana i potom preko medija i prijatelja započeo potragu.

foto: Milica Jeremić

Pre nekoliko meseci, Nebojša se našao i u Registru nestalih lica Fondacije „Tijana Jurić“, koja je u nedelju objavila vest da je pronađen. Na spisku nestalih više nema njenovog imena, slike i ličnih podataka, a ukucavanjem njegovog imena u pretraživač, u Registru se može naći poruka: „Ova osoba je pronađena“.

Problematična prošlost

Prema rečima našeg izvora, mladi Nišlija je odmalena bio problematičan, zbog čega je ranije često dolazio u sukob sa zakonom, a od kuće je bežao čak tri puta.

- On je prijavljivan policiji zbog teških krađa, razbojništava i ugrožavanja sigurnosti - kaže naš izvor i dodaje da se sumnja da je Mladenović zapao u dugove, zbog kojih je odlučio da se na neko vreme skloni.

- Postoje sumnje da je mladić svojevoljno otišao od kuće, bežeći od dugova. Za sada ne postoje informacije koje bi ukazivale na to da je njega neko oteo ili prisilio da nestane - objašnjava naš sagovornik.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track