Najnovije vesti

ALEKSANDAR VUČIĆ: Opozicija neće dobiti izbore ni 2020. ni 2024. godine!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

stav

ALEKSANDAR VUČIĆ: Opozicija neće dobiti izbore ni 2020. ni 2024. godine!

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da opozicija neće dobiti izbore ni 2020, ni 2024. godine.

 

"Neće dobiti izbore ni 2024. Za 2028. još ne mogu da predvidim, ali moći ću za dve godine i to da kažem", rekao je Vučić novinarima u Kraljevu, odgovarajući na pitanja novinara o različiutim navodima predstavnika opozicije.

 

Vučić je rekao da je opozicija u stanju da kritikuje poslanika vladajuće koalicije Vladimira Marinkovića zbog izjave o fabrici u Kuršumliji, a da su u stanju da govore o silovanju predsednice vlade i da to niko ne osudi.

 

Ne govore ni o tome kako su pred izbore 2012. godine otvorili fabriku u Kuršumliji, koja je odmah potom i zatvorena, kaže Vučić.

 

Predsednik je rekao da nema informacije o fabrici o kojoj je govorio Marinković, ali da zna da u tom gradu postoje fabrike iz doba vladavine aktuelne opozicije, koje su sada zatvorene.

 

"Marinkovićeva izjava nije razlog za osudu, već oni koji su razorili industrijsko Kraljevo, Niš, Trstenik, gradove koji su bili industrijsko srce Srbije, a nijednu fabriku nisu doveli", rekao je Vučić.

 

Komentarišući kritike SDS-a da je izjavama o televiziji "Pink" prekršio zakon i nadležnosti, Vučić je rekao da je samo odgovarao na pitanja novinara, jer u suprotnom ne bi ni pomenuo opoziciju.

 

"Oni za mene nisu interesantni, ni narodu, nikome. Suština je u tome da je jedan od njih bio vlasnik Pinka do pre nekoliko dana, deset odsto su Djilas i Šolak bili vlasnici Pinka. Dok su bili vlasnici, bio je dobar, dok trpaju u svoje džepove, dobar je, kad para za njih nema, hajde da zatvorimo", rekao je Vučić.

 

On je istakao da opozicija neće ništa gasiti u Srbiji, da svako ima pravo da radi i da svi novinari i njemu mogu da postavljaju pitanja, bez ozbira iz kojeg medija dolaze i da li taj medij vodi kampanju protiv njega, kao što, kaže, čine Djilasovi i Šolakovi mediji.

 

Vučić je rekao i da se ne plaši opozicije i da između Lutovca i Obradovića nema nikakve razlike.

 

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Dimitrije Goll

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...