MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Odmah sam naložio da se ispita tender za SOS telefon
Foto: Dado Đilas

nema povlašćenih

MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Odmah sam naložio da se ispita tender za SOS telefon

Društvo -

Naložio sam da se ispita tender za SOS broj telefona za žene žrtve nasilja, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, nakon što se pojavilo u javnosti da je njegovo ministarstvo, umesto javne nabavke, već treći put raspisalo konkurs za uvođenje nacionalnog SOS telefona.

On je istakao da ne zna ko je Aleksandar Đorđević za koga pojedine nevladine organizacije sumnjaju da pokušava da dodeli taj posao unapred planiranoj organizaciji.

- Lično sam naložio savetniku za bezbednost i Odeljenju za unutrašnju kontrolu da ispitaju slučaj. Nema nikakvog smisla da ja insistiram na doslednom poštovanju zakona, a da se ovakvi slučajevi dešavaju. Neću dozvoliti da bilo ko krši pravila, zakone i Ustav i ako se bude utvrdilo da je to istina, taj čovek će biti najstrože kažnjen. Niko nije povlašćen, a sve u vezi sa SOS telefonom je transparentno i u skladu sa zakonom - rekao je Đorđević.

Komisiju na ovom pilot-projektu, dodao je on, čini ekspertski tim, Bojana Stanić državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Suzana Paunović direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Ranka Vujović iz Generalnog sekretarijata Vlade.

- Verujem da će one izbor uraditi na transparentan način i da će kao žene, uraditi sve da SOS telefon na nacionalnom nivou bude po svim pravilima i u korist žrtvama nasilja - istakao je Đorđević.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track