NEZAPAMĆENO NASILJE U BEOGRADSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Drug mu opsovao majku, a ovaj zgrabio NOŽ!
Foto: Shutterstock

Ostali Učenici i nastavnica odmah reagovali

NEZAPAMĆENO NASILJE U BEOGRADSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Drug mu opsovao majku, a ovaj zgrabio NOŽ!

Društvo -

Stravično Dečak se latio hladnog oružja nakon što mu je drug opsovao majku. Na sreću, ostali učenici i nastavnica su brzo odreagovali i sprečili da dođe do nesreće

Učenik osmog razreda OŠ "Drinka Pavlović" u Beogradu potegao je u petak nož na svog vršnjaka u školskom dvorištu, saznaje Kurir.

foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Napadača je razbesnelo to što mu je drug opsovao majku, pa se besan latio hladnog oružja. Na svu sreću, ostala deca su brzo odreagovala i sprečila ga u nameri da povredi vršanjaka. U blizini je bila i nastavnica, koja je pritrčala, a odmah je obaveštena i policija. Kako saznajemo, u pitanju je maloletnik kome ovo nije prvi put da pravi probleme i izaziva incidente. - Učenik je veoma osetljiv na majku. Inače, majka i on su pod nadzorom centra za socijalni rad i preti mu da će biti odvojen od majke. Ta psovka ga je pogodila i posegao je za nožem. Sumnja se da je dečak zašao i u neke opasne vode, prilično ružne, a i on i majka su više puta prijavljivani policiji. Jedno dete je već oduzeto od majke - kaže naš izvor.

foto: Profimedia

Jole Bulatović, direktor OŠ "Drinka Pavlović", kaže za Kurir da je dečak zapretio da će napasti nožem drugog učenika, ali da je to, srećom, sprečeno. - Učenik osmog razreda je pretio da će napasti vršnjaka nožem, imao je kod sebe nož, ali ga nije napao. Koleginica i deca su reagovali na vreme i sprečili ga. Napadnuti dečak je vređao majku ovom drugom, i to vrlo primitivno, nakon čega je drugi dečak uzeo nož u ruku. Deca su odmah to videla i jedna devojčica ga je zaustavila i rekla mu da se smiri, onda se on primirio i ostavio nož. Sve se desilo u pet minuta. Škola je odmah obavestila policiju, centar za socijalni rad i sve službe, školsku upravu i tužilaštvo - objašnjava Bulatović.

foto: Profimedia

On navodi da je reč od dečaku koji problematičan, dešavalo se da na času zapali cigaretu, diže noge na školsku klupu... Njemu je već izrečena jedinica iz vladanja i ukor nastavničkog veća. - Škola je nekoliko puta dečaka i njegovu majku prijavljivala nadležnom tužilaštvu. Sada tužilaštvo treba da odreaguje brzo i efikasno, to bi nama u školi bilo od najveće pomoći, ali bojim se da do toga neće doći. Da je prva dva puta došlo do njihove reakcije, ne bi se ovo dešavalo. Škola je preduzela sve svoje mere, sada treba da odreaguje ta spoljašnja mreža zaštite - ističe Bulatović i zaključuje da ni razgovori s majkom pomenutog učenika nisu bili od pomoći.

Činjenice 14 odsto učenika želi da nabavi vatreno oružje 2 odsto već ima neko vatreno oružje 7 odsto đaka poseduje hladno oružje 12 odsto dece želi da nabavi neko hladno oružje *Izvor: Istraživački centar za odbranu i bezbednost

Majka ne reaguje Ne osuđuje ponašanje svog sina

Kako saznajemo, majci problematičnog dečaka prvo dete je oduzeo centar za socijalni rad. - Jedna tužna priča, majka ne radi, socijalni je slučaj, a pored svega i pije. Jednostavno ne reaguje i nijednom nije osudila ponašanje svog deteta - kaže naš izvor.

Kurir.rs/ MINA BRANKOVIĆ/ Foto: Shutterstock, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track