Najnovije vesti

MALI IMA MUŠTULUK ZA PENZIONERE: Počela isplata po 3.000 dinara
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

izdvojeno 5,2 milijarde dinara

MALI IMA MUŠTULUK ZA PENZIONERE: Počela isplata po 3.000 dinara

Društvo

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da danas počinje isplata jednokratne pomoći u iznosu od 3.000 dinara svim penzionerima, kako je to i najavio predsednik Republike Aleksandar Vučić i dodao da je za tu namenu izdvojeno 5,2 milijarde dinara.

foto: Marina Lopičić

- Taj novac smo uštedeli i zaradili. Ovo je još jedan način da našim najstarijim sugrađanima kažemo jedno veliko hvala za teret reformi koji su podneli. U oktobru je krenula isplata nikada većih penzija u našoj zemlji u odnosu na 2014. godinu, rekao je Mali i precizirao da su penzije od oktobra veće između osam i 13 odsto Jednokratna pomoć penzionerima ukazuje na dobre ekonomske rezultate koji su ostvareni tokom godine, rekao je Mali i dodao da će i u narednim godinama biti veoma važna stopa rasta, kako bi se, kaže, nastavilo sa podizanjem životnog standarda.

Mali je rekao da je u skadu s tim ciljem, u Predlogu budžeta za 2019.godinu, opredeljeno 35 mliijardi dinara više za penzije, odnosno 33 milijarde dinara za veće plate u javnom sektoru od 1.januara 2019.godine.

Ponovio je da će plate u javnom sektoru iduće godine biti većaizmeđu sedam i 12 odsto.

- Važno je da ekonomija Srbije raste, da smo i dalje odgovorni i da vodimo računa o svakom dinaru, a to što uštedimo usmerićemo ka poboljšanju životnog standarda građana, istakao je ministar.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...