Najnovije vesti

BILJANA BAROŠEVIĆ NA OTVARANJU GALERIJE ART:   Ovo je pravi primer koji pokazuje inkluziju osoba sa invaliditetom
Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Podrška osobama sa invaliditetom

BILJANA BAROŠEVIĆ NA OTVARANJU GALERIJE ART: Ovo je pravi primer koji pokazuje inkluziju osoba sa invaliditetom

Društvo

Galerija Osoba sa invaliditetom „Art“ koju je osmislilo i pokrenulo Udruženje distrofičara Južno-bačkog okruga uz podršku i finansijsku pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračaka i socijalna otvarena je danas u Novom Sadu, u Zmaj Jovinoj ulici, povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Tim povodom Biljana Barošević, v.d. pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja istakla je da je ovo pravi primer koji pokazuje inkluziju osoba sa invaliditetom.

foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

„Ponosni smo što je ovakva galerija, gde osobe sa invaliditetom mogu da izlažu svoje rukotvorine i umetnička dela, otvorena u srcu Novog Sada, u samoj pešačkoj zoni, gde je dostupna svim građanima ovog grada, kao i njegovim turistima. Ovo je samo jedan u nizu aktivnosti kojim obeležavamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i želimo da istaknemo da ćemo to, na čelu sa ministrom Zoranom Đorđevićem, i činiti svih 365 dana u godini, a ne samo trećeg decembra“ rekla je Barošević i pozvala svih 143 udružanja osoba sa invaliditetom, koliko ih ima u Republici Srbiji, da slede ovaj primer i poručila da će se Ministarstvo uvek truditi da podrži ovakve i slične predloge građana.

foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Otvaranje galerije podržao je i Grad Novi Sad, a događaju je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika Novog Sada, Ljiljana Koković.

Kurir/minrzs/Foto: minrzs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...