MIHAJLOVIĆEVA SE SASTALA SA GRČKIM KOLEGOM: Liberalizacija prevoza je u interesu obe države
Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade,MGSIS

sastanak ministara saobraćaja

MIHAJLOVIĆEVA SE SASTALA SA GRČKIM KOLEGOM: Liberalizacija prevoza je u interesu obe države

Društvo -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović danas je razgovarala s ministrom infrastrukture i saobraćaja Grčke Кristosom Spircisom o mogućnostima dalje saradnje u oblasti infrastrukturnih projekata i saobraćaja, posebno u drumskom transportu, saopštio je njen kabinet.

"Pitanje međunarodnog drumskog prevoza između Srbije i Grčke, kroz liberalizaciju tranzita ili povećanje kontingenta bilateralnih dozvola, smatramo važnim jer utiče na robnu razmenu između dve zemlje i naš dalji privredni razvoj. Mogućnost liberalizacije bilateralnog i tranzitnog prevoza je u interesu obe države", rekla je Mihajlović.

Ministarka je, govoreći o infrastrukturnim projektima koji se u Srbiji završavaju, istakla da sledeće godine počinju novi investicioni ciklus od pet milijardi evra.

"Završavamo Koridor 10, koji će biti potpuno spreman za novu turističku sezonu. To je od krucijalnog značaja za naš privredni rast. Budžet Srbije je stabilan, imamo rast BDP-a i dovoljno novca da sledeće godine pokrenemo novi ciklus investicija u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja. Intenzivno radimo na rekonstrukciji brze pruge Beograd-Budimpešta, a novim autoputevima ojačaćemo veze sa regionom", kazala je Mihajlović.

Ministar infrastrukture i saobraćaja Grčke Кristos Spircis rekao je da su veliki infrastrukturni projekti važni jer pomažu zemljama da se privredno i ekonomski osnaže i stvaraju veze sa zemljama Zapadnog Balkana.

"Sa Srbijom imamo jake veze i dobre odnose, važno je da se povežemo i sa svim drugim zemljama regiona. I u Grčkoj je u toku realizacija brojnih projekata koji će olakšati komunikaciju i transport, a to nam je svima prioritet. Razmotrićemo mogućnost liberalizacije bilateralnog i tranzitnog prevoza", kazao je Spircis.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track