OVDE JE BOLJE NEGO U NEMAČKOJ: Dalibor je otišao preko da radi kao lekar ali se VRATIO U SRBIJU POSLE 15 DANA
Foto: Profimedia

OVDE JE BOLJE NEGO U NEMAČKOJ: Dalibor je otišao preko da radi kao lekar ali se VRATIO U SRBIJU POSLE 15 DANA

Društvo -

Mladi lekar Dalibor Stojanović odustao od sigurnog posla u inostranstvu i vratio se da radi u svom zavičaju.

Ni posle dve godine od povratka iz inostranstva mladi lekar Dalibor Stojanović iz Vlasotinca nije se pokajao zbog svoje odluke da profesionalnu afirmaciju potraži u domovini, iako mu je daleko od rodne grude nuđen siguran posao lekara sa specijalizacijom.

Doktor Dalibor je u međuvremenu upisao volontersku specijalizaciju, zbog koje danas živi na relaciji Niš - Vlasotince, a projektno je angažovan i u Službi hitne medicinske pomoći vlasotinačkog doma zdravlja.

"Želja mi je da znanje koje imam primenim u lečenju bolesnika u našoj zemlji i na taj način dam svoj profesionalni doprinos društvu koje me je školovalo. U Lajpcig sam otišao da potpišem ugovor, ali sam se predomislio, iako sam za posao u Nemačkoj imao podršku sestre farmaceuta i zeta anesteziologa koji tamo rade", priča ovaj mladi lekar.

On može da se pohvali i time da je tri godine bio student sa najvišim prosekom. Doktor Dalibor smatra da prilikom odluke otići ili ostati ovde treba uzeti u obzir mnoge stvari, od profesionalne afirmacije, koja je najbitnija, do novca, koji je važan, ali, prema njegovom mišljenju, ipak treba biti tamo gde se najbolje osećate.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track