ODGOVORNE KOMPANIJE NE MOGU BEZ OVOGA: Poligon legionara leči stres i jača timski duh
Foto: VIMINACIUM ADVENTURE

Popularno

ODGOVORNE KOMPANIJE NE MOGU BEZ OVOGA: Poligon legionara leči stres i jača timski duh

Društvo -

Rimski stil Viminacium avantura edukativno-zabavno event centar, podignut na arheološkom nalazištu kod Kostolca, jedinstvena je lokacija u ovom delu Evrope za team building aktivnosti

Zaposleni su glavni izvor profita i uspešnosti jedne kompanije, a kada oni nisu zadovoljni ili su pod stresom, ni poslodavcu se ne piše dobro. Ovo odlično znaju društveno odgovorne kompanije koje zato praktikuju team building kao jedan od najboljih načina brige o svojim ljudima i njihovim međusobnim odnosima.

foto: VIMINACIUM ADVENTURE

Lokacija za održavanje team building-a, međutim, nema mnogo i često se to svodi na unutrašnje aktivnosti u skučenim prostorijama. Ovaj problem odlično su prepoznali stručnjaci Viminacium avanture koji su na samo sat vremena vožnje od Beograda, u blizini Kostolca, napravili zabavno-edukativni event centar, specijalno dizajniran za održavanje team building aktivnosti.

Specifičnost Viminacium avanture je što se nalazi u okviru najvećeg evropskog arheološkog parka -Viminacijuma, ali i što na autentičan način oživljava prostor istoimenog drevnog antičkog grada i vojnog logora u periodu od I do VI veka.

foto: VIMINACIUM ADVENTURE

Tako se u sklopu centra nalazi replika rimskog vojnog logora i specijalni legionarski poligon, kao i uzbudljivi avantura park. Inače, poligon u rimskom stilu, sa posebno osmišljenim preprekama, nema nigde u širem okruženju. Velika Britanija je najbliži prostor koji ima nešto slično.

- Upustite se u avanturu upoznavanja veština rimskih legionara i oprobajte se u raznovrsnim aktivnostima, kao što su visinski poligon sa konopcima i specijalni poligon sa preprekama za obuku rimskih legionara. Finalni izazov za sve učesnike predstavljaju prepreke koje je nemoguće savladati bez međusobne pomoći članova tima, gde se posebno ističe važnost poverenja i jedinstva. "L'Union fait la Force" - poručio je za Kurir Stevan Merlini, menadžer Viminacium avanture.

On poziva kompanije i zaposlene da kroz jedinstveno iskustvo oživljavanja duha Rimskog carstva testiraju snagu timskog duha i poručuje, da je pored oslobađanja stresa na poligonu, Viminacium avantura za njih pripremila brojne radionice tako da na istom mestu u jednom danu mogu biti legionari, imperatori, sportisti, zanatlije i arheolozi.

ČINJENICE POLIGON LEGIONARA

foto: VIMINACIUM ADVENTURE

- u izgradnji poligona učestvovali su inženjeri, građevinci, sportski stručnjaci i vojni specijalci - prepreke se prelaze preskakanjem, penjanjem, puzanjem, provlačenjem, prolaskom kroz blato, vodu, zemlju, slamu - u zavisnosti da li ste legionar, centurion ili imperator, trke su na tri, pet i 10 kilometara sa preprekama - poligon ima 16+ specijalno dizajniranih prepreka - pet tona blata, peska i mulja - gotovo 4.000 litara vode

ČINJENICE AVANTURA PARK

foto: VIMINACIUM ADVENTURE

- Avantura park je predviđen za adrenalinsku zabavu - Visinski poligon smešten je na čak dva hektara površine, na drvenim stubovima visine od osam do 12 metara - Na prepreke je moguće popeti se koristeći mrežu, merdevine ili veštačku stenu - Poligon je prilagođen svim uzrastima i različitim stepenima fizičke spremnosti

ČINJENICE ŠTA NUDI VIMINACIUM AVANTURA

foto: Viminacium Adventure

- Multifunkcionalno opremljene sale za sve vrste poslovnih aktivnosti - Autentičan smeštaj u rimskom legijskom logoru - 480 legionarskih kreveta - Restoran sa kapacitetom do 500 mesta - Arheološki park Viminacijum aktivnosti - šetnja kroz antičku dunavsku luku - Rimska gozba - posebno pripremljen rimski ručak po Apiciju - Stari zanati - Sportske aktivnosti - Intelektualne aktivnosti

(Kurir/Sanja Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja