Najnovije vesti

SINIŠA MALI NAJAVIO USVAJANJE LEKS SPECIJALISA: Imamo novac i rešenje za kredite u švajcarcima koje će odgovarati svim stranama!
Foto: Beta/Miloš Miškov

građani srbije na prvom mestu

SINIŠA MALI NAJAVIO USVAJANJE LEKS SPECIJALISA: Imamo novac i rešenje za kredite u švajcarcima koje će odgovarati svim stranama!

Društvo
12:16h

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da očekuje da Vlada Srbije u ponedeljak, 15. aprila, usvoji leks specijalis u vezi sa kreditima u švajcarskim francima, kako bi se on potom, po hitnom postupku, našao u skupštinskoj proceduri.

"Nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti usvojen na vanrednoj sednici Vlade Republike Srbije u ponedeljak. Predlog zakona će potom biti poslat u Skupšttinu Srbije, kako bi bio usvojen po hitnom postupku do kraja sledeće nedelJe", rekao je Mali.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, on je podsetio da su prethodnih dana vođeni intenzivni pregovori s korisnicima kredita u švajcarskim francima, kako bi se našlo najbolJe moguće rešenje za problem koji zadužene muči godinama.

"Tražimo najbolje moguće rešenje. Posle višednevnih teških razgovora, blizu smo usaglašavanja konačnog teksta zakona koji treba da odgovara svim stranama u procesu - i korisnicima kredita, i državi i bankama. To nije lak posao, ali blizu smo rešenja i očekujem da ćemo tokom vikenda imati gotov zakon, koji ćemo poslati na vladu", istakao je ministar finansija.

On je izrazio uverenje da će sve strane biti zadovoljne predloženim rešenjem.

Ministar je istakao i da u republičkom budžetu ima novca za rešenje navedenog problema, jer je državna kasa u potpunosti stabilna.

"Moram da istaknem i da sam veoma zadovoljan što će konačano biti rešeno pitanje koje je otvoreno već godinama i kojim se niko nije bavio. Ovo je još jedan pokazatelj da su nam građani Srbije i njihovi problemi na prvom mestu i da smo spremni da saslušamo, a ne da stvari guramo pod tepih, kako su to radili neki pre nas", zaključio je Siniša Mali.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...