SRPSKI PATRIJARH PROSLAVIO KRSNU SLAVU: Posle liturgije upriličeno lomljenje kolača! Proslavi prisustvovao i predsednik Vučić (FOTO)
Foto: Tanjug/TV Hram

lazareva subota

SRPSKI PATRIJARH PROSLAVIO KRSNU SLAVU: Posle liturgije upriličeno lomljenje kolača! Proslavi prisustvovao i predsednik Vučić (FOTO)

Društvo -

Patrijarh srpski Irinej služio je danas na veliki hrišćanski praznik Lazareva subota arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi u Beogradu, a proslavi krsne slave patrijarha prisustovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodi Tv Hram.

Proslavi krsne slave patrijarha prisustvovali su i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, direktor BIA Bratislav Gašić, predsednik SANU Vladimir Kostić i brojni drugi predstavnici verskih zajednica, kulturnog i javnog života Srbije.

foto: Tanjug/TV Hram

Liturgiji je prisustvovao episkop šabački Lavrentije, a sasluživao je episkop remezijanski Stefan, vikar patrijarha srpskog sa sveštenstvom Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Po završetku liturgije, svete tajne pričešća i održane besede u Patrijaršijskom domu presečen je slavski kolač, a po običaju je priređena i "trpeza ljubavi".

Kolač je po tradiciji, u prisustvu domaćina patrijarha srpskog Irineja i brojnih gostiju, presekao episkop šabački Lavrentije.

foto: Tanjug/TV Hram

Vladika Lavrentije je patrijarhu Irineju poželeo da slavu, u radosti i zdravlju, dočekuje sa sveštenicima i pastvom "na mnogaja i blagaja ljeta".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track