ZBOG PREMEŠTAJA VASPITAČA NASTAO PROBLEM U DOMU UČENIKA: Đaci u Kraljevu štrajkuju glađu
Foto: Printskrin/Facebook

problem

ZBOG PREMEŠTAJA VASPITAČA NASTAO PROBLEM U DOMU UČENIKA: Đaci u Kraljevu štrajkuju glađu

Društvo -

Đaci u Domu učenika srednjih škola u Kraljevu su u ponedeljak uveče stupili u štrajk glađu. Oni su nezadovoljni što je, kako tvrde, njihov vaspitač Goran Bulatović kažnjen premeštajem.

- Mi smo stupili u štrajk glađu i nećemo odustati dok se naši uslovi ne ispune. Gospodin Bulatović je odličan vaspitač i uvek je uz nas, uvek možemo da se oslonimo na njega i nije u redu da njega tek tako oteraju - rekao nam je M. T., učenik doma koji je u štrajku.

Bulatović je u nekoliko navrata sam ukazivao na problem vršnjačkog nasilja koji postoji u kraljevačkom Domu učenika, kao i na nenamensko trošenje sredstava od strane aktuelnog rukovodstva, i na činjenicu da direktor ispunjava sve uslove za penziju. Učenici i vaspitač smataraju da je upravo ovo razlog zbog koga je Bulatović premešten.

foto: Printskrin/Facebook

- Đaci su sinoć oko osam uveče započeli štrajk i celu noć su proveli na hodniku, nisu oka sklopili. Oko tri sata ih je prepao direktor, koji ih je maltretirao. Imajući sve to u vidi, i ja sam isto stupio u štrajk glađu u znak podrške svojim učenicima. Čak je i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić zamolio decu da obustave štrajk, ali oni su to odbili. On nas je, takođe, pozvao na razgovor u sredu - rekao je za Kurir vaspitač Goran Bulatović.

Da je Bulatović zaista omiljeni vaspitač, svedoči i činjenica da je više od dve stotine nekadašnjih i sadašnjih đaka iz Doma učenika srednjih škola u Kraljevu potpisalo peticiju kojom traže od Ministarstva prosvete da se kažnjeni vaspitač vrati na svoje staro radno mesto.

Ministarstvo prosvete Biraće se novi direktor, Bulatović sam tražio drugačiji status Povodom situacije u Kraljevu oglasilo se juče i Ministarstvo prosvete. Između ostalog, u saopštenju se navodi: "Kada se prošle godine u tom domu dogodilo vršnjačko nasilje i jedan učenik je isključen, pokrenuta je procedura protiv svih službenih lica, to je između ostalog učinjeno i protiv Bulatovića. Tada je on tražio status invalida druge kategorije, što mu je i odobreno. Na taj način više nije mogao da obavlja funkciju profesora-vaspitača u domu sa grupom jer nije u mogućnosti da radi tokom noći i prekovremeno, ponuđen mu je posao u administraciji." Ministarstvo u saopštenju sugeriše da Bulatović treba da nastavi da i dalje održava vaspitni kontakt sa decom iz doma, ali da to deci nije objašnjeno, već im je rečeno da gube vaspitača, pa zato "smatramo da je došlo do izvesne manipulacije decom", kažu iz Ministarstva prosvete i dodaju: "S obzirom na to da direktor ovog doma ispunjava uslove za penziju, kao i da su se u toj ustanovi već dogodila dva incidenta zaredom, biće pokrenuta procedura za izbor novog direktora.

Kurir.rs / J.S. - N.T.

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track