DANAS SLAVIMO SVETOG SIMONA ZILOTA: Isus Hristos mu je bio na svadbi i pretvorio vodu u vino! Videvši to čudo odmah je ostavio nevestu i pošao za njim
Foto: Youtube Printscreen

jedan od 12 apostola

DANAS SLAVIMO SVETOG SIMONA ZILOTA: Isus Hristos mu je bio na svadbi i pretvorio vodu u vino! Videvši to čudo odmah je ostavio nevestu i pošao za njim

Društvo -

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom Simonu Zilotu iz Kane Galilejske koji je lično poznavao Gospoda Hrista i njegovu majku, pošto Kana nije daleko od Nazareta.

I kada se Simon ženio, na svoju svadbu pozvao je Gospoda Isusa sa učenicima, ali pošto im je tokom slavlja nestalo vina, Isus Hrist pretvorio je vodu u vino.

foto: Youtube Printscreen

Videvši takvo čudo, Simon je poverovao u Gospoda Hrista, i odmah ostavio i nevestu i svadbu i kuću, i pošao za njim. Zbog toga su ga i prozvali Zilot, to jest Revnitelj, jer ga božanska ljubav prema Hristu toliko zanela, da je prezreo i nevestu i sve svetovno radi ljubavi Božje.

Zbog toga je uvršćen među učenike Hristove i postao je jedan od dvanaestorice apostola. Pošto je uspeo da mnoge prosveti rečju evanđelskom i obrati veri Hristovoj, on bi od nevernika namučen i najzad na krstu raspet kao i njegov Gospod.

Za oproštaj grehova danas izgovorite ovu molitvu:

Apostole Sveti Simone, moli Milostivoga Boga, da oproštaj grehova podari dušama našim.

(Kurir.rs/Wikipedia/Foto: Youtube Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track