U ČAČKU SE SUTRA OTVARA INOVACIONI STARTAP CENTAR: Na ceremoniji Brnabićeva i ministar Popović
Foto: Printsceen YouTube

posle osam meseci

U ČAČKU SE SUTRA OTVARA INOVACIONI STARTAP CENTAR: Na ceremoniji Brnabićeva i ministar Popović

Društvo -

U Čačku će sutra biti otvoren Regionalni inovacioni centar Naučno-tehnološkog parka (NTP), čemu će prisustvovati premijerka srbije Ana Brnabić i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Startap centar namenjen je mladim i motivisanim pojedincima i timovima koji žele da razvijaju inovativne startap ideje i unapređuju poslovno okruženje.

Brnabićeva i Popović će se sutra prvo sastati s gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem i gradskim rukovodstvom, a zatim će prisustvovati otvaranju prostorija novog Startap centar, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Startap centar je projekat na kome NTP Čačak radi poslednjih osam meseci, a obuhvata savremeno opremljen "coworking" prostor, modernu konferencijsku salu, poslovne prostorije i najsavremeniju opremu iz oblasti informacionih tehnologija i robotike.

Cilj otvaranja startap centra je stalni rad na unapređenju uslova za razvoj savremenih tehnologija, primenu rezultata naučnih istraživanja kroz inovacione delatnosti i poslovnu inkubaciju starap timova.

Finansijsku podršku otvaranju Centra pružili su Vlada Srbije i kabinet ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.

Ministar Popović rekao je danas da je otvaranje regionalnih inovacionih startap centara važno kako bi mladi u svim delovima Srbije imali neophodnu infrastrukturu da razvijaju rešenja koja će povećati blagostanje njihove lokalne zajednice.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track