Najnovije vesti

NAVIJAČKIM SIMBOLIMA NIJE MESTO U ŠKOLAMA: Rekviziti i odeća sa simbolima sportskih klubova ZABRANJENI u  novosadskim osnovnim i srednjim obrazovnim institucijama
Foto: Vladimir Šporčić

USVOJENA preporuka

NAVIJAČKIM SIMBOLIMA NIJE MESTO U ŠKOLAMA: Rekviziti i odeća sa simbolima sportskih klubova ZABRANJENI u novosadskim osnovnim i srednjim obrazovnim institucijama

Društvo

Ova mera je predložena u cilju poboljšanja bezbednosti učenika

NOVI SAD - Zabranjeno unošenje navijačkih rekvizita i odeće sa simbolima sportskih klubova - glasi preporuka koju je danas usvojilo Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu.

Za primenu ove preporuke biće zaduženi direktori osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu.

Kako je izjavila predstavnik Opštinskog Saveta roditelja Grada Novog Sada u Koordinacionom telu, Dragana Ćorić, ova mera je predložena u cilju poboljšanja bezbednosti učenika.

Navedena mera je predložena kao mera prevencije budućih nasilnih inicidenata i predloženo je da se to uvrsti ako već nije u okviru kodeksa oblačenja i ponašanja učenika u školama.

Možda deluje kao mali pomak, ali ovo je ono što mi kao Koordinaciono telo možemo da radimo u okviru nadležnosti - da predlažemo i iniciramo mere prevencije nasilja, a sve u cilju poboljšanja bezbednosti učenika u školama na teritoriji Novog Sada", navela je Ćorić, koja je i predstavnik Udruženja "Roditelj".

Predsednik tog Koordinacionog tela i član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić, pojašnjava da je ova Preporuka u skladu sa Zakonom o obrazovanju, statutima škola i pravilnicima.

Naglašava i da navijačkim simbolima nije mesto u školi.

"Zbog toga što smo svi svedoci da su takvi rekviziti često razlog za svađu i sukobe između pojedinih učenika, a koji se često završe i nasiljem, tražimo od škola da opominju decu i ne dozvole unos navijačkih simbola", naveo je Jelić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...