PRLJAVA I MUTNA VODA NA ADI CIGANLIJI: Mrtve ribe plutaju po vodi
Foto: Kurir

Sezona

PRLJAVA I MUTNA VODA NA ADI CIGANLIJI: Mrtve ribe plutaju po vodi

Društvo -

Ima mrtvih riba, ali tako je uvek u ovo doba godine, kada spoljašnja temperatura naglo poraste, kaže Miodrag Jović iz JP "Ada Ciganlija"

Ukoliko ste odlučili da već u subotu pohitate na Adu Ciganliju i prvog dana nove kupališne sezone potražite osveženje na ovom poznatom izletištu, razmislite još jednom, jer u jezeru već nekoliko dana plutaju mrtve ribe, prljavština i neobična pena.

Nekoliko zabrinutih građana glavnog grada obratilo se našoj redakciji nakon posete Adi Ciganliji, jer je, kako navode, "voda mutna, prljava i nije za kupanje". Ono što ih najviše brine jeste činjenica da na istom ovom mestu mogu se uočiti i mrtve ribe, koje danima plutaju po vodi. Takođe, ulaskom u vodu, objašnjavaju, stvara se čudna pena, kojoj se ne zna uzrok.

foto: Kurir

Međutim, nadležni za ovu oblast iz JP "Ada Ciganlija" navode za Kurir da ne treba paničiti, kao i da je takva situacija u ovo doba godine normalna i prolazna:

- Ima pojedinih primeraka mrtvih riba, ali tako je uvek u ovo doba godine kada spoljašnja temperatura naglo poraste, pa onda ribe, posebno som i jerglan, koje se teško adaptiraju, stradaju. Međutim, to će se brzo srediti - navodi iz ovog preduzeća Miodrag Jović, rukovodilac za kupalište, sport i marketing.

Takođe, on navodi da nema opasnosti i razloga za paniku, jer je voda na Adi Ciganliji čista, kako za kupanje tako i za piće:

- Voda na Adi je između prvog i drugog kvaliteta, što znači da može i da se pije, a to potvrđuje i Zavod za javno zdravlje, koji dva puta nedeljno uzorkuje vodu. Nije zagađena i osam godina zaredom imamo plavu zastavu - ističe Jović.

Kurir.rs/M. Vujović

Foto: Kurir/privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track