DUBINSKOM KONTROLOM PROTIV SIVE EKONOMIJE: Srpski carinici prekidaju nelegalne tokove robe (FOTO)
Foto: Kurir.rs/Uprava carina

uprava carina

DUBINSKOM KONTROLOM PROTIV SIVE EKONOMIJE: Srpski carinici prekidaju nelegalne tokove robe (FOTO)

Društvo -

Vršeći kontrole van graničnih prelaza carinici suzbijaju nelegalne tokove različite robe i osim što time daju doprinos suzbijanju sive ekonomije, sprečavaju da takva roba, najčešće sumnjivog kvaliteta, dospe na tržište.

Tokom dve dubinske kontrole 28. i 29. avgusta 2019. godine na putevima u unutrašnjosti zemlje zaplenjeno je preko 500 kompleta trenerki i 700 pari čarapa sa oznakama robnih marki „adidas“ i „najk“, bez bilo kakve propratne dokumentacije.

foto: Kurir.rs/Uprava carina

U prvom slučaju je sinoć oko 21 čas, na magistralnom putu Nova Varoš-Užice zaustavljen kombi kurirske službe šabačkih registarskih oznaka, u kome je prilikom detaljnog pregleda pošiljaka pronađeno oko 160 dečjih trenerki, sa oznakama poznatih brendova, bez bilo kakve prateće dokumentacije. Osim toga, postoji i sumnja da je reč o robi koja povređuje pravo intelektualne svojine ove dve robne marke.

foto: Kurir.rs/Uprava carina

U drugom slučaju je rano jutros na putu Čačak-Gornji Milanovac radi kontrole zaustavljen autobus novopazarskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Tutin-Pančevo. U njemu je takođe pronađena tekstilna roba stranog porekla, bez dokaza o izmirenim uvoznim dažbinama.

foto: Kurir.rs/Uprava carina

U velikim kesama, spakovanim u prostor za prtljag putnika, carinici su pronašli 360 uglavnom dečjih trenerki i oko 700 pari čarapa „adidas i najk“, tako da i u ovom slučaju postoji sumnja da se radi i o povredi prava intelektualne svojine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track